CBR Examencentrum Zoetermeer
Zilverstraat 40
2718RK Zoetermeer

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Zoetermeer kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Rijswijk

Lange Kleiweg 30
2288GK Rijswijk

Tel. 088 227 7700

10.9 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Barendrecht

Zwaalweg 1
2991ZC Barendrecht

Tel. 088 227 7700

19.2 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Schelluinen/Gorinchem

Sportlaan 2 A
4209AX Gorinchem

Tel. 088 227 7700

37 km praktijk & theorie examen

CBR Zoetermeer

Zodra je je rijbewijs wilt gaan halen, moet je eerst langs het CBR in Zoetermeer. Hier leg je je praktijkexamen af. Wanneer je terug kunt grijpen op een grondige voorbereiding heb je eigenlijk niets te vrezen. Zorg er daarom voor dat je voldoende praktijklessen hebt gevolgd en dat je alle verkeersregels helemaal uit je hoofd kent. En dat je alle ins en outs weet van de brommer, auto of motor. Zodra dit alles het geval is, moet het met je examen bij het CBR in Zoetermeer helemaal goed komen.

CBR Zoetermeer examencentrum

Zorg dat je al je zaakjes op orde hebt wanneer je bij het CBR in Zoetermeer bij het examencentrum aankomt. Zodra je met je examinator kennis hebt gemaakt, wil hij of zij namelijk de volgende documenten inzien:

  • Een geldige uitnodiging voor het examen
  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Je theorie certificaat
  • Het volledig ingevulde formulier Zelfreflectie

Pas dan lopen jullie naar het parkeerterrein en wordt je zicht getest. Vervolgens dien je een aantal vragen over het voertuig dat je wilt besturen te kunnen beantwoorden. Daarna mag je pas achter het stuur plaatsnemen om een vooraf bepaalde route af te leggen. Je wordt op je rijvaardigheid beoordeeld tijdens een rit van en naar het CBR in Zoetermeer. Terug bij het examencentrum wordt je meteen verteld of je bent geslaagd!

CBR Zoetermeer auto theorie

Je zult een andere CBR locatie moeten zoeken dan het CBR in Zoetermeer voor je auto theorie. We raden je aan om de meest actuele lesstof te gebruiken voor het leerproces, aangezien verkeersregels vaak gewijzigd worden. En om de oefentoetsen voor de bromfiets, personenauto of motorfiets aan te schaffen op Examencentrum! De eerste test krijg je gratis van ons. De oefenexamens maken duidelijk wat er tijdens de echte toets van je wordt verwacht. Vervolgens meld je je aan bij het CBR in Rijswijk voor je examen. Dit doe je online met behulp van je DigiD gegevens. Heeft Rijswijk een te lange wachttijd? Misschien ben je dan bij het CBR in Barendrecht sneller aan de beurt. Je meldt je pas aan bij het CBR in Zoetermeer wanneer je je auto theorie en een voldoende aantal lessen achter de rug hebt.

CBR Zoetermeer praktijkexamen

Machtig je rijschool om je bij het CBR in Zoetermeer voor je praktijkexamen aan te melden zodra je instructeur en jij vinden dat je er klaar voor bent. Je hebt tussen aanvraag en de daadwerkelijke test nog enkele weken om je voor te bereiden, bijvoorbeeld met behulp van de tussentijdse toets. Kies samen met je instructeurvoor de ideale omstandigheden. Dat wil zeggen dat je zelf een dagdeel kiest waarop je afrijdt, bijvoorbeeld gebaseerd op je gebruikelijke energieniveau en de drukte op de weg. Zo kan er bij het CBR in Zoetermeer tijdens je praktijkexamen nog maar weinig fout gaan!