CBR Examencentrum Barendrecht
Zwaalweg 1
2991ZC Barendrecht

Tel. 088 227 7700

CBR Barendrecht

Wanneer je het theorie examen voor je rijbewijs wilt afleggen, vraag je dit aan bij het CBR in Barendrecht. Dit kun je eenvoudig zelf online aanvragen of doe dit bij je rijschool. Het examen maak je in een zaal met een touchscreen. Wil je liever een individueel examen afleggen of meer tijd tijdens het examen? Dan kun je dit aangeven tijdens het maken van een reservering. Zorg dat je goed bent voorbereid en het theorieboek volledig hebt bestudeerd. Wil je jezelf van tevoren testen? Kijk dan eens bij onze oefenexamens. Wanneer je deze maakt, verhoog je jouw slagingskans aanzienlijk, het theorie examen bij het CBR in Barendrecht heb je dan zo in de pocket!

Dagcursus theorie Barendrecht

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto's, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie-examen. En als je ook nog de theorie-examens op Examencentrum.nl oefent kan het bijna niet meer misgaan!

Dagcursus theorie Barendrecht

Wil je snel slagen voor je theorie? Ga dan voor een dagcursus voor de auto, motor of bromfiets. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die je met behulp van foto’s, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. Bovendien is de theoriecursus ook volledig erop gericht om je optimaal voor te bereiden op het CBR theorie examen. En door ook nog oefen theorie examens af te nemen kan het bijna niet meer mis gaan!

Examen aanvragen bij het CBR Barendrecht

Je mag bijna afrijden, maar je hebt eerst bij het CBR in Barendrecht je theorie examen op de planning staan. Om zeker te weten dat je zo snel mogelijk aan de beurt bent is het belangrijk om op tijd een plekje te reserveren. Dit doe je door naar de website van het CBR te gaan en in te loggen met je DigiD. Selecteert het examen dat je wil reserveren en kies vervolgens een dag die jou uitkomt.

Daarna kies je hoe je het examen wilt gaan maken, op de reguliere manier of individueel. In het Nederlands of toch in een andere taal? Kies de manier die het beste bij jou past om je slagingskans te verhogen. Vervolgens reken je af en kun je aan de slag met het leren van de verkeersborden en -regels. Wil je je slagingskans nog meer verhogen? Kijk dan eens naar onze oefenexamens die volledig gebaseerd zijn op de echte van CBR. Zo weet wat je precies bij CBR Barendrecht van je theorie examen kunt verwachten.

CBR Barendrecht, hoe werkt het?

Je hebt je reservering gemaakt voor het theorie examen bij het CBR in Barendrecht, maar hoe werkt het eigenlijk? Wanneer je aankomt bij het CBR, meld je je aan bij de aanmeldzuil met je ID-kaart en reserveringsnummer. Vervolgens kun je je waardevolle spullen in een kluisje stoppen en wachten totdat je je naam op het scherm ziet. Wanneer dit het geval is ga je naar de toegewezen balie en vervolgens kun je de examenzaal betreden. Hier neem je plaats je op de toegewezen plek en mag je beginnen met het examen op de touchscreen.

Hoe lang moet je leren voor je theorie examen?

Iedereen leert op zijn eigen manier, maar er wordt wel aangeraden om minimaal 1 tot 3 maanden van de tevoren te starten met leren. De stof die je moet leren is namelijk niet niks en het is belangrijk dat je dit goed beheerst om te kunnen slagen. Wanneer je ruim van tevoren begint met leren, kun je stap voor stap de theorie uit je hoofd leren zodat je vol vertrouwen je examen in zal gaan. Als je alle stof hebt gestudeerd, is het belangrijk om oefen theorie examens te maken, om te wennen aan de vraagstellingen en de tijdsdruk.

Wat zijn zware fouten op het theorie examen?

Veelgemaakte fouten die zwaar meetellen, zowel op het theorie- als praktijkexamen, zijn overtredingen van derde of vierde graad van de wegcode en snelheidsovertredingen. Derde graad overtredingen zijn fouten zoals het rijden door een rood stoplicht of over een doorlopende witte streep rijden. Onder vierde graad overtredingen valt bijvoorbeeld het niet opvolgen van instructies van een agent.

Wat je kunt verwachten van het theorie examen in CBR Barendrecht examencentrum

Ben je goed voorbereid voor om theorie examen te maken bij het CBR in Barendrecht? Het examen bestaat uit theorievragen en bij het auto theorie examen krijg je ook vragen over gevaarherkenning. Er kunnen verschillende soorten vragen komen, zoals sleep- en invulvragen. Voor het onderdeel gevaarherkenning heb je 8 seconden per vraag om deze te beantwoorden. Het is belangrijk om goed te weten hoe je om moet gaan met de tijdsdruk en wat voor vragen je kunt verwachten, daarvoor zijn oefenexamens een ware uitkomst. Wil je nog meer informatie over hoe het allemaal werkt bij het CBR in Barendrecht? Bekijk dan eens de video.