Gratis proefexamen bromfiets

Start altijd met het gratis proefexamen om onze website te proberen. Daarna kun je één van de volledige theorie-examens proberen.

  27 mensen zijn nu een theorie-examen aan het oefenen
Laatste theorie-examen update: 8 uren geleden

Geschikt voor CBR theorie-examen vanaf 1 juli 2023

Alle online oefenexamens op deze pagina zijn aangepast aan de nieuwste CBR exameneisen van 1 juli 2023. Alle theorievragen zijn ingedeeld in andere onderwerpen. Daarnaast mag je meer fouten maken in het theorie-examen. Je hoeft nu nog maar 43 van de 50 vragen goed te beantwoorden om te slagen voor het theorie-examen.

50 Theorie oefen-examens rijbewijs AM en AM4 Voor snorfietsen, bromfietsen, scooters, speed-pedelecs en brommobielen.

Alle theorie-examens zijn professioneel samengesteld en zijn zoals je bij het CBR kunt verwachten. Elk theorie-examen (met uitzondering van het proefexamen) heeft 50 vragen. De theorie-examens voldoen aan alle Nederlandse en Europese richtlijnen en zijn altijd voorzien van de nieuwste vragen.

Theorieles voor de bromfiets

Theorieles bromfiets

Vind je leren voor je theorie-examen lastig? En wil je toch snel slagen? Kies dan voor onze theorielessen voor de bromfiets. Je volgt onze theorie cursus gemakkelijk thuis via Zoom. Je kunt in één dag alle theorielessen volgen, maar je kunt het ook over meerdere dagen verspreiden.

Voor maar 24.95 euro kun je al een theorieles volgen. Je krijgt les van zeer ervaren docenten in kleine groepen. Meld je nu aan en start direct!

Ik wil theorieles volgen

Theorie examen bromfiets

Het theorie examen bromfiets is voor jou waarschijnlijk het eerste rijbewijs waar je voor zult moeten leren. Voordat je met je brommer of scooter daadwerkelijk de weg op mag, is het verplicht om te slagen voor het theorie examen voor de scooter bij het CBR. Vroeger was het zo dat je de theorie uitsluitend uit boeken moest halen. Dat betekende vaak een saaie manier van leren met droge stof. Met de komst van online leren bij Examencentrum is dit probleem voorbij. Door interactief te leren via je laptop, smartphone of tablet, en zoveel mogelijk oefenexamens te maken, ben je er vrijwel zeker van dat je met vlag en wimpel slaagt voor je scootertheorie (ook wel bekend als bromfiets theorie). Met onze oefenexamens kun je waar je maar wilt leren en oefenen om te slagen voor je bromfiets certificaat!

Theorie examen bromfiets bij Examencentrum

Leren voor je theorie examen bromfiets bij Examencentrum doe je door het maken van onder andere oefenvragen en oefentoetsen. Daardoor leer je in korte tijd alles wat gevraagd wordt tijdens het officiële brommerexamen van het CBR. Het grote voordeel hiervan is dat je inzicht krijgt in waar je voldoende kennis van hebt, en waar je nog even wat meer voor moet oefenen. Zo wordt leren voor het theorie examen bromfiets een snelle en makkelijke oplossing voor het beste resultaat!

Theorie examen bromfiets oefenen

In korte tijd je theorie examen bromfiets oefenen? Dat kan, want wij helpen je graag een handje mee! Bij Examencentrum kun je namelijk online leren voor je brommertheorie, waar en wanneer het je uitkomt. Je hoeft daarvoor geen boeken vol met droge stof door te nemen, want met onze digitale lesstof en oefenexamens kun je makkelijk online leren op je smartphone, tablet of laptop. Je logt in en vervolgens kun je direct aan de slag om het theorie examen bromfiets te oefenen. Heb je het examen gehaald? Dan kun je ook leren voor de theorie van je auto of motor.

CBR theorie examen bromfiets

Bij het CBR theorie examen bromfiets wordt getoetst of je voldoende kennis hebt van alle wetten en regels die er in Nederland gelden voor het rijden op een brommer. Ook wordt gekeken naar je kennis van verkeersborden en inzicht op je rijgedrag en dat van anderen op de weg. Voor het officiële brommer theorie examen krijg je 45 minuten de tijd en je hoort direct na afloop of je geslaagd bent of niet. Vergeet niet je identiteitsbewijs mee te nemen naar het CBR theorie examen bromfiets!

Theorie examen bromfiets aanvragen

Het theorie examen bromfiets aanvragen kun je het beste op tijd doen, want zo voorkom je dat je te maken krijgt met onverwachte wachtlijsten. Je kunt de tijd die het duurt voordat je het examen hebt, dan meteen gebruiken om te beginnen met leren. Doordat je dit bij Examencentrum online doet, heb je de vrijheid om je tijd helemaal zelf in te delen. Heb je pauze op school, een tussenuur, of zit je terug in de bus naar huis? Dan kun je die tijd nuttig besteden door online te leren. Je theorie examen bromfiets aanvragen en ondertussen bij ons oefenen, zorgt er in ieder geval voor dat je de best mogelijke voorbereiding treft om te slagen voor je bromfiets rijbewijs!

Theorie examen scooter oefenen bij Examencentrum

Bij Examencentrum kun je effectief en gemakkelijk oefenen voor je scooter theorie-examen. Met een uitgebreide reeks oefenvragen en proefexamens biedt Examencentrum de ideale manier om je kennis van verkeersregels en verkeerssituaties te testen en te verbeteren. Of je nu voor het eerst de weg op gaat met een scooter of je kennis wilt opfrissen, de interactieve oefeningen en realistische proefexamens op Examencentrum.nl helpen je om vertrouwd te raken met de vraagstelling en de inhoud van het officiële CBR examen.

Hoe gaat het theorie examen bromfiets?

Het theorie-examen voor de bromfiets in Nederland verloopt als volgt: Je moet het examen van tevoren reserveren bij het CBR. Op de dag van het examen meld je je aan bij het CBR-examencentrum, waar je je identificeert met een geldig legitimatiebewijs. Het examen wordt digitaal afgenomen op een computer. Je krijgt 50 vragen die gaan over verkeersregels, verkeersborden en verkeerssituaties. Je hebt vervolgens 30 minuten de tijd om de vragen te beantwoorden. Als je minimaal 44 vragen correct beantwoordt, ben je geslaagd en ontvang je een theoriecertificaat dat 1,5 jaar geldig is. Je hebt dan genoeg tijd om je praktijkexamen voor de scooter of bromfiets te halen.

Wanneer mag je theorie examen doen scooter?

Je mag het theorie-examen voor de scooter afleggen als je minimaal 15,5 jaar oud bent. Dit betekent dat je het examen kunt afleggen vanaf de dag dat je 15 jaar en 6 maanden oud bent. Het behalen van het scooter theorie-examen is een vereiste, voordat je mag deelnemen aan het praktijkexamen en uiteindelijk je bromfietsrijbewijs kunt gaan halen.