Gratis proefexamen personenauto

Start altijd met het gratis proefexamen om onze website te proberen. Daarna kun je één van de volledige theorie-examens proberen.

  23 mensen zijn nu een theorie-examen aan het oefenen

60 Theorie oefen-examens voor rijbewijs B Voor personenauto's met een maximaal toelaatbaar gewicht van 3500 kg.

Alle theorie-examens zijn professioneel samengesteld en zijn zoals je bij het CBR kunt verwachten. Elk theorie-examen (met uitzondering van het proefexamen) heeft 65 vragen. De theorie-examens voldoen aan alle Nederlandse en Europese richtlijnen en zijn altijd voorzien van de nieuwste vragen.

Theorie examen auto

Voordat je achter het stuur je rijvaardigheid mag demonstreren, moet je eerst het theorie examen voor de auto hebben gehaald. Dat vraagt natuurlijk wel enige voorbereiding. Zo heb je flink wat uren voor de boeg om te leren uit de meest actuele lesstof die er verkrijgbaar is. Dit is erg belangrijk, omdat je getoetst kunt worden op de laatste wijzigingen in de verkeersregels. Zodra je de stof door en door kent, is het theorie examen voor de auto aanvragen de eerstvolgende stap.

Theorie examen auto oefenen

We hadden het hiervoor al over het belang van goed je theorie examen voor de auto oefenen. Maar ook je kennis testen is erg belangrijk! Zo weet je immers direct of je al aan de echte eindtoets toe bent. Om hiervan zeker te zijn, schaf je bij Examencentrum onze uitgebreide oefentoetsen aan. En omdat wij de kwaadsten niet zijn, krijg je de eerste gratis van ons! Onze uitgebreide oefenexamens geven je een voorproefje van het niveau van de echte toets. Je theorie examen voor de auto oefenen - of natuurlijk de motor/brommer - heeft dan ook pas echt nut wanneer je je kennis kunt testen!

Theorie examen auto aanvragen

Met behulp van je DigiD inloggegevens kun je online je Theorie examen voor de auto aanvragen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld ook wanneer je op de motorfiets wilt afrijden. Zodra je aan de beurt bent, neem je naar het CBR waar je de toets gaat afleggen de volgende zaken mee:

  • Een geldige uitnodiging voor het examen
  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Het volledig ingevulde formulier Zelfreflectie

Nu hoef je alleen nog maar met vlag en wimpel te slagen voor deze toets. Ondervind je problemen met je theorie examen voor de auto aanvragen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag je rijschool om hulp.

Theorie examen auto kosten

Zoals je wellicht al vermoedde zijn er aan het afleggen van het theorie examen voor de auto kosten verbonden. Voor de Nederlandstalige variant betaal je €37,00. Wanneer je in een andere taal examen wilt doen, kunnen deze kosten hoger uitvallen. Het afleggen van het examen voor de bromfiets en de motor kost overigens precies hetzelfde. Wil je niet klassikaal maar in je eentje het theorie examen voor de auto maken? Ook dan zullen de kosten flink wat hoger zijn.

Theorie examen auto online

Zodra je eraan toe bent, kun je het theorie examen voor de auto online reserveren bij verschillende CBR locaties. Uiteraard kun je het beste kiezen voor een plek die dicht bij jou in de buurt ligt. Op Examencentrum zie je precies welke locaties er allemaal zijn en bij welke je ook je theorie toets kunt behalen. Heb je er eentje gevonden waar de wachttijden niet al te lang zijn en heb je voldoende gestudeerd? Reserveer dan je theorie examen voor de auto online en ga ervoor!