Gratis proefexamen personenauto

Start altijd met het gratis proefexamen om onze website te proberen. Daarna kun je één van de volledige theorie-examens proberen.

  238 mensen zijn nu een theorie-examen aan het oefenen
Laatste theorie-examen update: 2 dagen geleden

60 Theorie oefen-examens voor rijbewijs B Voor personenauto's met een maximaal toelaatbaar gewicht van 3500 kg.

Alle theorie-examens zijn professioneel samengesteld en zijn zoals je bij het CBR kunt verwachten. Elk theorie-examen (met uitzondering van het proefexamen) heeft 65 vragen. De theorie-examens voldoen aan alle Nederlandse en Europese richtlijnen en zijn altijd voorzien van de nieuwste vragen.

Theorieles voor de auto

Theorieles auto

Vind je leren voor je theorie-examen lastig? En wil je toch snel slagen? Kies dan voor onze theorielessen voor de auto. Je volgt onze theorie cursus gemakkelijk thuis via Zoom. Je kunt in één dag alle theorielessen volgen, maar je kunt het ook over meerdere dagen verspreiden.

Voor maar 24.95 euro kun je al een theorieles volgen. Je krijgt les van zeer ervaren docenten in kleine groepen. Meld je nu aan en start direct!

Ik wil theorieles volgen

Theorie examen auto

Het theorie examen voor de auto halen is een belangrijke stap op weg naar het behalen van je rijbewijs. Het is echter niet voor iedereen even makkelijk om de autotheorie onder de knie te krijgen. Gelukkig kun je bij Examencentrum terecht voor het oefenen van het theorie examen! We bieden proefexamens aan die gebaseerd zijn op de laatste exameneisen en normen, zodat je goed voorbereid bent op wat je te wachten staat. Bovendien kun je bij ons voor voordelige prijzen de proefexamens afnemen, wat het behalen van je rijbewijs een stuk toegankelijker maakt. Je kunt online oefenen wanneer het jou uitkomt, zodat je in je eigen tempo kunt leren en je kunt voorbereiden. Je leert niet alleen wat je moet weten, maar ook hoe je de vragen moet beantwoorden en waar je op moet letten tijdens het examen. Zo vergroot je niet alleen je kennis, maar ook je zelfvertrouwen.

Hoe ziet het theorie examen auto eruit?

Het theorie examen voor je autorijbewijs bestaat uit 65 vragen: 30 vragen over gevaarherkenning en 35 vragen over kennis en inzicht. Het examen zelf neem je af bij een van de CBR locaties via een computer. Bij de gevaarherkenningsvragen krijg je telkens een verkeerssituatie te zien en moet je bepalen of er direct gevaar dreigt en hoe je reageert. Je hebt per vraag 8 seconden de tijd om te antwoorden en daarna kun je het antwoord niet meer wijzigen. Bij de onderdelen kennis en inzicht beantwoord je vragen over onderwerpen zoals voorrangssituaties en bijzondere verrichtingen. Het antwoord op deze vragen kun je later wel wijzigen en je kunt een vraag overslaan wanneer je niet op het goede antwoord komt.

Begin direct met het theorie examen voor de auto leren

Beginnen met het leren van je auto theorie examen is bij Examencentrum heel eenvoudig! Je kunt het op elk gewenst moment en overal doen, als je maar een smartphone, tablet of laptop tot je beschikking hebt. Het enige wat je verder nodig hebt, is een account en credits om de oefenexamens te kunnen maken. Het leren van de theoriestof heb je waarschijnlijk al gedaan, zodat je jouw kennis alleen nog hoeft te testen en dat doe je door een aantal of een losse credit bij Examencentrum te kopen en vervolgens koop je per credit een oefenexamen. Veel kandidaten zijn je al voorgegaan en zijn bovendien vaak in één keer geslaagd voor hun theorie examen, voor zowel dat van de auto, motor of brommer!

Effectief het auto theorie examen oefenen

Met onze online lesmethode kun je effectief je auto theorie oefenen en onder de knie krijgen. Je bouwt zelfvertrouwen op om uiteindelijk een veilige en verantwoordelijke automobilist te worden. Eén van de grootste voordelen van onze leermethode is dat je altijd en overal kunt oefenen. Zo bepaal je zelf wat je doet, wanneer je het doet en in welk tempo je de theorie gaat leren. Daarnaast profiteer je direct van feedback nadat je een oefenexamen hebt gemaakt. Je ziet welke vragen je goed en fout hebt beantwoord, zodat je weet waar je nog aandacht aan moet besteden. En wij bieden uitsluitend realistische oefeningen aan, al onze lesstof en bijbehorende oefenexamens zijn gebaseerd op de echte examens van het CBR. Hierdoor kun je wennen aan de vraagstelling en opzet van het examen. Kun jij een betere manier bedenken om effectief je auto theorie examen te oefenen? Registreer je eenvoudig via onze website, zodat je direct kunt beginnen met oefenen!

Hoe lang duurt het auto theorie examen?

Je hebt 30 minuten de tijd voor het gewone auto theorie examen. Bij het onderdeel gevaarherkenning krijg je 8 seconden per vraag. Bij de onderdelen kennis en inzicht is er geen tijd per vraag ingesteld en kun je dus zelf indelen hoe lang je met elke vraag bezig bent. In totaal heb je voor het onderdeel kennis ongeveer 8 minuten en voor het onderdeel inzicht 16 minuten. Wanneer je extra tijd of een individueel begeleid examen hebt, krijg je 45 minuten de tijd. Voor het onderdeel kennis krijg je dan 5 minuten extra tijd en voor het onderdeel inzicht 10 minuten.

Tips voor het auto theorie examen

Ondanks dat je je misschien goed voorbereid hebt, kan het auto theorie examen nog steeds best spannend zijn. Daarom geven we je graag wat tips, zodat je met meer zelfvertrouwen het theorie examen ingaat:

  • Begin op tijd: dit klinkt misschien logisch, maar veel mensen die niet slagen voor het theorie examen zijn te laat begonnen met leren. Neem daarom je tijd en voorkom stress en haast.
  • Maak gebruik van oefenexamens: door oefenexamens af te nemen wen je aan de vraagstelling en opzet van het examen, zodat je weet wat je kunt verwachten.
  • Neem de tijd: door tijd te nemen tijdens het examen en de vragen goed door te lezen voorkom je slordigheidsfouten. Bij de onderdelen kennis en inzicht kun je bij twijfel vragen markeren en hier later op terugkomen.
  • Blijf rustig: wanneer je rustig en geconcentreerd bent tijdens het examen, vergroot je je kans op slagen. Laat je niet afleiden door andere kandidaten of wat er om je heen gebeurt en probeer niet te veel druk op jezelf te leggen.
  • Slaap voldoende en eet goed: zorg ervoor dat je uitgerust en fit bent op de dag van het examen. Zo heb je genoeg energie en kun je je beter concentreren.

Wat kost het theorie examen auto?

De kosten voor het theorie examen auto bedragen bij het CBR in 2023 41 euro. Wanneer je je examen laat inplannen door je rijschool, kunnen er extra kosten gerekend worden voor service en administratie.

Hoe auto theorie examen leren?

De ene persoon leert nu eenmaal makkelijker dan de ander, maar dat wil niet zeggen dat het auto theorie examen leren onmogelijk is. Iedereen kan deze lastige lesstof tot zich nemen, die noodzakelijk is om het autorijbewijs te kunnen halen. Hoe je dit het beste kunt doen, verschilt natuurlijk per persoon, maar over het algemeen werkt het goed wanneer je alle afleidende factoren aan de kant legt, zoals je telefoon. Zoek een rustige plek op en neem tussen het leren door pauzes, zodat je de stof kunt verwerken en je brein even tot rust laat komen. Verder is de kracht van herhaling heel belangrijk. En laat je bijvoorbeeld overhoren en maak veel oefenexamens via Examencentrum.

Wat zijn inzichtvragen bij het theorie examen voor auto?

Een belangrijk onderdeel van het theorie examen voor de auto zijn de inzichtvragen. Bij dit onderdeel wordt er van je verwacht dat je de juiste inschatting in bepaalde verkeerssituaties kunt maken en dat je veilige beslissingen kunt nemen. Dat betekent dus niet alleen de stof uit je hoofd kunt leren, maar ook het kunnen omgaan met praktische scenario’s in het verkeer, waarbij je snel moet handelen. Deze vragenronde bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuzevragen en sleepvragen. Het bevat onderwerpen zoals voorrangssituaties, snelheidskeuzes, plaats op de weg, wel of niet inhalen en navigatie en route.