Gratis proefexamen motorfiets

Start altijd met het gratis proefexamen om onze website te proberen. Daarna kun je één van de volledige theorie-examens proberen.

  55 mensen zijn nu een theorie-examen aan het oefenen
Laatste theorie-examen update: 3 dagen geleden

Geschikt voor CBR theorie-examen vanaf 1 juli 2023

Alle online oefenexamens op deze pagina zijn aangepast aan de nieuwste CBR exameneisen van 1 juli 2023. Alle theorievragen zijn ingedeeld in andere onderwerpen. Daarnaast mag je meer fouten maken in het theorie-examen. Je hoeft nu nog maar 41 van de 50 vragen goed te beantwoorden om te slagen voor het theorie-examen.

50 Theorie oefen-examens rijbewijs A, A1 en A2 Voor motorfietsen met een beperkt of onbeperkt vermogen.

Alle theorie-examens zijn professioneel samengesteld en zijn zoals je bij het CBR kunt verwachten. Elk theorie-examen (met uitzondering van het proefexamen) heeft 50 vragen. De theorie-examens voldoen aan alle Nederlandse en Europese richtlijnen en zijn altijd voorzien van de nieuwste vragen.

Theorieles voor de motorfiets

Theorieles motorfiets

Vind je leren voor je theorie-examen lastig? En wil je toch snel slagen? Kies dan voor onze theorielessen voor de motorfiets. Je volgt onze theorie cursus gemakkelijk thuis via Zoom. Je kunt in één dag alle theorielessen volgen, maar je kunt het ook over meerdere dagen verspreiden.

Voor maar 24.95 euro kun je al een theorieles volgen. Je krijgt les van zeer ervaren docenten in kleine groepen. Meld je nu aan en start direct!

Ik wil theorieles volgen

Theorie examen motor

Wil je leren voor het theorie examen voor je motor? Dan ben je bij Examencentrum aan het juiste adres! Ook wanneer je al in het bezit bent van een auto- of bromfietsrijbewijs, is het verstandig om je goed voor te bereiden voor het motor theorie examen. Het examen voor de motor verschilt namelijk behoorlijk met dat van andere voertuigen en daarom is het belangrijk om de verschillen goed te kennen. In onze online leeromgeving kun je jezelf eenvoudig voorbereiden door oefenexamens af te nemen. Elk examen is gebaseerd op dat van het CBR en is voorzien van de nieuwste veranderingen op het gebied van verkeersregels, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Zo ben je het best voorbereid en vergroot je je kans om in één keer te slagen!

Hoe ziet een motor theorie examen eruit?

Het motor theorie examen bestaat uit 50 vragen, verdeeld in verschillende onderdelen. Je wordt onder andere getoetst op kennis van de verkeersregels, je verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieuvriendelijk rijden en voertuigtechniek. De vragen bestaan uit ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waarbij je een getal moet invullen. Nadat je het examen hebt afgerond, krijg je direct de uitslag te zien en je mag de fout beantwoorde vragen bekijken.

De beste manier om voor je motor theorie examen te oefenen

Het is belangrijk om de theoriestof goed te beheersen voor je motor theorie examen, maar de beste manier om uiteindelijk te slagen is door het afnemen van oefenexamens. Maar onderschat het leren niet, wanneer je zonder kennis en het maken van oefenexamens het echte examen ingaat, maak je het jezelf erg lastig. Nadat je de lesstof goed geleerd hebt vanuit je boek of een cursus, kun je beginnen met het maken van de oefenexamens. Elk examen is voorzien van de nieuwste updates van het CBR, waardoor zowel de theorie als de vraagstelling overeenkomen met die van het echte motor theorie examen. Voor het examen zelf is het belangrijk dat je uitgerust bent en goed hebt gegeten (honger zorgt ervoor dat je je slecht kunt concentreren). Wanneer je zo fit mogelijk bij het examen bent, vergroot je de kans om te slagen.

Theorie examen motor bij CBR

Het theorie-examen voor de motor bij het CBR is een essentieel onderdeel van het proces om je motorrijbewijs te behalen. Het examen is ontworpen om te testen of je voldoende kennis hebt van verkeersregels, verkeersborden, voorrangssituaties en andere belangrijke aspecten van veilig motorrijden. De oefenexamens die je bij Examencentrum.nl in ruil voor credits kunt maken zijn vrijwel identiek aan die van het CBR zodat je op de dag van je examen niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Dit theorie examen bestaat in totaal uit 50 vragen en twee testvragen. Om te kunnen slagen dien je minimaal 41 van de 50 vragen goed te beantwoorden. Om dat doel te bereiken ben je bij Examencentrum aan het juiste adres. Dat betekent flink oefenen en je zult zien dat je slaagt!

Hoe lang duurt motor theorie examen

Het motor theorie examen duurt 30 minuten en binnen deze tijd moet je 50 vragen beantwoorden. Wanneer je extra tijd of een individueel begeleid examen hebt, heb je in totaal 45 minuten de tijd. Zo lang de tijd nog niet om is, kun je je antwoorden op de vragen nog aanpassen of vragen overslaan en later invullen.

Motor theorie examen oefenen gratis

Bij Examencentrum kun je voor het motor theorie examen oefenen met een gratis proefexamen. Zo kun je ervaren wat voor soort vragen er gesteld worden en hoe je hier het beste op kunt antwoorden. Als je daarna verder wil oefenen, kun je met credits oefenexamens kopen. Het voordeel hiervan is dat je zelf beslist hoeveel examens je afneemt en dat je niet vastzit aan een pakket. Zorg er wel voor dat je op tijd bent met het aanvragen van je motor theorie examen, soms zijn er namelijk lange wachttijden. Kies dus snel een van de CBR locaties bij jou in de buurt om jouw motor theorie examen af te nemen. Heb jij vandaag je motor theorie examen en wil je nog een laatste keer oefenen? Dan kun je bij ons ook gewoon één oefenexamen kopen, zonder dat je ergens aan vast zit.

Wat kost theorie examen motor?

In 2023 zijn de kosten van het motor theorie examen 41 euro, maar in sommige gevallen kunnen er extra kosten zijn. Een theorie examen met extra tijd kost in 2023 53,35 euro. Wanneer je je theorie examen via de post aanvraagt, komen er nog verzendkosten bij. Als je rijschool het examen voor je aanvraagt, is het ook belangrijk om rekening te houden met extra kosten die zij kunnen rekenen.

Hoe ziet een motor theorie examen eruit?

Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) in Nederland is verantwoordelijk voor het afnemen van verschillende soorten rijexamens, waaronder het motor theorie examen. Het motor theorie examen van het CBR heeft een aantal specifieke kenmerken die ervoor zorgen dat jij als aspirant motorrijder, met de benodigde kennis van verkeersregels en verkeersveiligheid de weg op kunt. De verschillende onderdelen die je kunt verwachten tijdens het theorie examen voor de motor zijn: gevaarherkenning, kennis over het verkeer en verkeersinzicht.