CBR Examencentrum Vlissingen
Marie Curieweg 5
4389WB Ritthem

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Vlissingen kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Goes

M.A. de Ruijterlaan 2
4461GE Goes

Tel. 088 227 7700

17.9 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Barendrecht

Zwaalweg 1
2991ZC Barendrecht

Tel. 088 227 7700

76.7 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Rijswijk

Lange Kleiweg 30
2288GK Rijswijk

Tel. 088 227 7700

79.5 km praktijk & theorie examen

CBR Vlissingen

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar ga er helemaal voor wanneer je het CBR in Vlissingen binnenstapt om je rij examen af te leggen! Zeker niet wanneer je er alles aan hebt gedaan om je hier volledig op voor te bereiden. Zorg daarom dat je voldoende uren achter het stuur hebt doorgebracht en ook de tussentijdse toets hebt gehaald. Vervolgens ga je vol goede moed naar het CBR te Vlissingen om af te rijden!

CBR Vlissingen praktijkexamen

Zodra je instructeur en jij vinden dat je voldoende ervaring hebt opgedaan, dien je je rijschool te machtigen om bij het CBR te Vlissingen je praktijkexamen aan te vragen. Houd er rekening mee dat hier enkele weken overheen gaan. Zodra je aan de beurt bent, maak je in het examencentrum eerst kennis met je examinator. Hij of zij controleert allereerst:

 • Of je een geldige uitnodiging voor het examen bij je hebt
 • Of je een geldig identiteitsbewijs kunt overhandigen
 • Of je voor je theorie examen geslaagd bent
 • Of je het formulier ‘Zelfreflectie’ hebt ingevuld

Daarna maak je een rit met je examinator volgens een afgesproken route vanaf het CBR te Vlissingen. Je praktijkexamen is afgelopen wanneer je weer terug bent bij het examencentrum. Hier hoor je direct of je geslaagd bent en bij je gemeentehuis je rijbewijs mag ophalen! Daarna mag jij zelf met je personenauto of motorfiets de weg op.

CBR Vlissingen theorie examen

Je kunt niet bij het CBR te Vlissingen je theorie examen afleggen. Gelukkig zijn er verschillende plekken in de buurt waar dit wél mogelijk is. Zo kun je je wenden tot het CBR in Goes. Zijn de wachtlijsten hier te lang? Niet getreurd! In het CBR in Breda kun je ook terecht. En zo zijn er vele andere CBR locaties als alternatief voor het CBR te Vlissingen. Bereid je op je theorie examen voor door te leren uit actuele lesstof. Verkeersregels worden namelijk regelmatig aangepast.

CBR Vlissingen praktijkexamen tips

Wanneer je opziet tegen een bezoek aan het CBR te Vlissingen voor je praktijkexamen, komen tips natuurlijk wel van pas! Daarom hebben wij een aantal punten op een rij gezet:

 • Voldoende lessen nemen: je kunt niet te veel lessen hebben gevolgd, wel te weinig. Zorg daarom ook voor voldoende praktijkervaring voordat je aan het examen begint. Maak gebruik van de tussentijdse toets.
 • Bepaal het moment: kies zelf het tijdstip van je examen. Op het ene gedeelte van de dag ben je misschien helderder dan op het andere. Bovendien kun je beter afrijden wanneer het niet zo druk op de weg is.
 • Niet rondbazuinen: neem niet nog meer zenuwen op je hals door aan iedereen te gaan vertellen dat je af gaat rijden. Dit zorgt namelijk voor allemaal goedbedoelde maar wellicht tegenstrijdige adviezen, aangezien iedereen zo’n laatste test heel anders beleeft. Houd het daarom bij een selecte groep mensen om je heen die je het beste kent.
 • Wees uitgerust: je maakt de meeste kans direct te slagen voor je examen door de nacht ervoor voldoende te hebben geslapen. Ontspan jezelf op de dag en avond ervoor door iets leuks te doen waar je rustig van wordt.
 • Bananen: geen geintje, die helpen echt! Ze zitten immers vol koolhydraten; die geven je energie, verhogen je concentratie en dempen de zenuwen.
 • Vrees de examinator niet: die bijt niet. Hij of zij is er alleen om te controleren wat je kunt en of je klaar bent voor je rijbewijs. Jij hoeft je alleen op de weg te richten.
 • Neem de tijd: zo kun je rustig nagaan of je aan alle stappen hebt voldaan. Vervolgens haal je diep adem en start je de motor.
 • Denk niet dat het helemaal foutloos moet: dat is nagenoeg niet mogelijk en wekt alleen maar onnodige zenuwen op. Een klein foutje is niet erg; focus je op de rest van de rit.
 • Puntjes op de i: wanneer je bij je voertuig vandaan loopt is het examen pas afgelopen. Voer ook deze handeling nauwkeurig uit en let daarbij goed op je omgeving; er komen en gaan immers meer kandidaten naar en van het examencentrum.

Heb je al een afspraak staan bij het CBR te Vlissingen en voorafgaand aan je praktijkexamen meer tips nodig? Kijk dan op de Examencentrum website of neem contact met ons op!