CBR Examencentrum Sneek
Smidsstraat 6
8601WB Sneek

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Sneek kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Leeuwarden

Douwe Tammingawei 30
8914BK Leeuwarden

Tel. 088 227 7700

20.6 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Groningen

Protonstraat 3
9743AL Groningen

Tel. 088 227 7700

62.3 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Zwolle

Branderweg 15
8042PD Zwolle

Tel. 088 227 7700

63.3 km praktijk & theorie examen

CBR Sneek

Je mag pas dat felbegeerde rijbewijs bij je gemeentehuis ophalen zodra je bij het CBR in Sneek je vaardigheden hebt gedemonstreerd. Oftewel, dit is de plek waar je uiteindelijk gaat afrijden.En je gaat het nog in één keer halen ook! Waarom zou je niet? Je hebt voldoende lessen achter de rug en je kent de verkeersregels inmiddels nog beter dan je eigen broekzak. Wanneer dat daadwerkelijk het geval is, ben je toe aan je praktijkexamen bij het CBR in Sneek!

CBR Sneek

Het grote moment is aangebroken; je gaat afrijden! Er is echter helemaal geen reden om zenuwachtig te zijn. Dat zul je wel merken wanneer je je examinator in het CBR te Sneek ontmoet. In het examencentrum zal hij of zij de documentencontroleren die je mee hebt genomen, namelijk:

  • Een geldige uitnodiging voor het examen
  • Een geldig identiteitsbewijs
  • Je theorie certificaat
  • Het ingevulde formulier Zelfreflectie

Daarna lopen jullie naar het parkeerterrein. Hier wordt je zicht getest; je dient van grote afstand nummerborden op te kunnen lezen. Bovendien beantwoord je enkele vragen over de auto of motor - in welk voertuig je dan ook maar af gaat rijden. Vervolgens leg je een vooraf bepaalde route af en keer je terug naar het CBR in Sneek. Bij het examencentrum hoor je dan meteen of je geslaagd bent!

CBR Sneek praktijkexamen

Wanneer je instructeur en jij allebei voldoende vertrouwen hebben in je vaardigheden, machtig je je rijschool om een plek in het CBR te Sneek voor je praktijkexamen te reserveren. Samen bepaal je het beste moment op de dag om af te rijden. Dat wil zeggen, een tijdstip waarop het niet zo druk is op de weg zijn en jij zo helder mogelijk bent. Zorg er daarom voor dat je je op de dag zelf helemaal uitgerust aanmeldt bij het CBR in Sneek voor je praktijkexamen.

CBR Sneek theorie examen

Enkel voor de praktijk ga je naar het CBR in Sneek; voor je theorie examen moet je ergens anders heen. Ga daarom naar één van de andere CBR locaties in de buurt. Bijvoorbeeld bij het CBR in Leeuwarden. Maar eerst wil je natuurlijk je kennis kunnen testen. Daarbij komen de oefenexamens van Examencentrum heel goed van pas! Deze zijn aan te schaffen voor de bromfiets, personenauto en motorfiets. De eerste krijg je van ons cadeau. Je hebt met deze proefexamens een heel goed idee van wat er van je verwacht wordt tijdens de echte eindtoets.

Meld je online voor deze test aan met je DigiD account. Krijg je in Leeuwarden met lange wachttijden te maken? Dan zou je het natuurlijk ook bij het CBR in Groningen kunnen proberen. Je mag je pas melden bij het CBR in Sneek als je voor je theorie examen geslaagd bent. Dit doe je in één keer wanneer je van actuele lesstof - en onze oefentoetsen - gebruik maakt!