CBR Examencentrum Groningen
Protonstraat 3
9743AL Groningen

Tel. 088 227 7700

CBR Groningen

Wil je het officiële theorie examen of praktijkexamen voor je rijbewijs aanvragen? Dan ben je bij het CBR Groningen op de juiste plek! Per week zijn er meerdere dagen dat er theorie examens worden afgenomen. Een plekje kun je reserveren via onze website. Bij het CBR Groningen heb je verschillende opties, is Nederlands bijvoorbeeld niet je eerste taal, dan kun je het examen ook in het Engels of een andere taal maken. Raak je snel afgeleid? Dan kun je ervoor kiezen om een individueel begeleid examen af te leggen. Bekijk bij het reserveren van je examen naar alle extra opties.

Dagcursus theorie Groningen

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto's, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie-examen. En als je ook nog de theorie-examens op Examencentrum.nl oefent kan het bijna niet meer misgaan!

CBR Groningen examencentrum

Het CBR Groningen examencentrum is één van de locaties in Nederland waar jij het theorie examen kunt afleggen voor je rijbewijs. Bij het examencentrum in Groningen kun je twee dagen per week terecht om het examen af te leggen. Je kunt op de website zelf een datum uitzoeken wanneer je het examen wilt afleggen. Het is ook mogelijk om je rijschool te vragen om een plek voor jou te reserveren. Het CBR Groningen examencentrum is dé plek in Groningen waar je een geldig theorie examen kunt afleggen.

Let op! Reserveer nooit je theorie-examen op een andere manier dan via je eigen rijschool of rechtstreeks via het CBR. De meeste websites rekenen veel extra geld voor een theorie-examen.

Om je helemaal goed voor te bereiden op het theorie examen is het handig om te weten hoe het examen eruit komt te zien. Wanneer je kiest voor de reguliere manier kom je in een examenzaal te zitten. Hier heb je 30 minuten de tijd om het examen af te leggen op een touchscreen. Het theorie examen auto bestaat uit twee delen, gevaarherkenning en een theoriedeel.

In het theoriedeel kunnen verschillende soorten vragen voorkomen. Dit zijn bijvoorbeeld ja/nee-vragen, sleepvragen of invulvragen. Als je niets invult, wordt de vraag fout gerekend. Kijk eens op onze pagina met oefentoetsen als je jezelf wilt klaarstomen voor het echte tentamen!

CBR Groningen reserveren

Het CBR Groningen biedt theorie examens aan die jij kunt reserveren op twee manieren. De eerste manier is om het zelf te doen. Hiervoor ga je naar de website van het CBR en reserveer je op een van de mogelijke momenten. Als je extra tijd wilt of het examen liever in het Engels maakt, kun je dit hier ook aangeven. Vervolgens betaal je de kosten voor het maken van het examen en kun je beginnen met oefenen!

De tweede optie om bij het CBR Groningen een plek voor je theorie examen te reserveren, is om je rijschool te vragen om dit voor je te doen. Wil je oefenen voor het maken van het examen? Neem dan eens een kijkje bij onze oefentoetsen voor het theorie examen auto, motor en bromfiets. Zo ben jij nog beter voorbereid op het echte werk!