CBR Examencentrum Rotterdam
Noorderbocht 25
3039MA Rotterdam

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Rotterdam kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Barendrecht

Zwaalweg 1
2991ZC Barendrecht

Tel. 088 227 7700

8.6 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Rijswijk

Lange Kleiweg 30
2288GK Rijswijk

Tel. 088 227 7700

13.9 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Schelluinen/Gorinchem

Sportlaan 2 A
4209AX Gorinchem

Tel. 088 227 7700

33.8 km praktijk & theorie examen

CBR Rotterdam

Voordat je eindelijk je rijbewijs overhandigd krijgt, heb je uiteraard eerst je praktijkexamen afgelegd bij het CBR in Rotterdam. Zorg daarom dat je voldoende lessen hebt gevolgd, de theorie uit je hoofd kent en precies weet wat de verkeersregels zijn. Wat we je vooral mee willen geven; niet zenuwachtig zijn. Gewoon doen wat je geleerd hebt terwijl de examinator bepaalt hoe rijvaardig je bent. Zodra je wegrijdt bij het CBR in Rotterdam zou je je daarom ook alleen op de rit moeten concentreren.

CBR Rotterdam praktijkexamen

Ben je er helemaal klaar voor om af te rijden? Dan moet bij het CBR in Rotterdam je praktijkexamen halen een makkie zijn! Helemaal wanneer je je rijschool hebt gemachtigd om deze eindtoets voor je aan te vragen op een tijdstip dat jou het beste schikt. Dat wil zeggen dat je rijdt op een moment dat het niet druk op de weg is en jij zo helder mogelijk bent. Zo heb je de meeste kans om in één keer bij het CBR te Rotterdam voor je praktijkexamen te slagen!

CBR Rotterdam theorie examen

Het praktijkexamen leg je af bij het CBR in Rotterdam. Je theorie examen moet je dan echter al gehaald hebben. Hiervoor zul je je bij een van de andere CBR locaties in de buurt moeten aanmelden. Uiteraard heb je je volledig voorbereid door te leren. Denk je er ook aan om de oefentoetsen van Examencentrum te gebruiken? Deze kun je op onze site aanschaffen voor zowel de bromfiets als de personenauto en de motorfiets. De eerste krijg je gratis van ons! Je profiteert hiermee van een geweldig inzicht in het niveau van het daadwerkelijke examen, zodat je weet wat je te wachten staat.

Je vraagt je examen online aan met je DigiD account. Onder andere bij het CBR in Rijswijk kun je deze afleggen. Zijn de wachtlijsten hier te lang? Dan is het CBR in Barendrecht ook het proberen waard. Ga afrijden bij het CBR in Rotterdam wanneer je voor je theorie examen geslaagd bent en er voldoende lessen op hebt zitten!

CBR Rotterdam examencentrum

Je maakt allereerst kennis met je examinator zodra je je aanmeldt in het CBR te Rotterdam bij het examencentrum. Hij of zij zal tijdens de toets gaan bepalen of je het besturen van een auto of motor al voldoende onder de knie hebt! Vergeet niet de uitnodiging voor het examen, je identiteitsbewijs, je theorie certificaat en het ingevulde formulier Zelfreflectie mee te nemen. Zodra je aan de beurt bent, wordt eerst je zicht getest op het parkeerterrein, waar je van een afstand van 25 meter een nummerbord moet kunnen oplezen. Ook krijg je een aantal vragen over het voertuig zelf voorgeschoteld. Pas dan mag je vanaf het CBR Rotterdam examencentrum een vooraf bepaalde route afleggen om te laten zien wat je kunt. Je hoort direct of je bent geslaagd!