CBR Examencentrum Meppel
Blankenstein 230
7943PG Meppel

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Meppel kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Hoogeveen

Grote Beer 16
7904LW Hoogeveen

Tel. 088 227 7700

19.7 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Zwolle

Branderweg 15
8042PD Zwolle

Tel. 088 227 7700

22.6 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Deventer

Duisburgstraat 10
7418BK Deventer

Tel. 088 227 7700

50.5 km praktijk & theorie examen

CBR Meppel

In het zuidwestelijke puntje van Drenthe is het CBR van Meppel gevestigd. Hier gaan jouw avonturen op de weg pas écht beginnen zodra je er je rijbewijs hebt gehaald! Allereerst moet je je rijschool machtigen om je voor het praktijkexamen aan te melden. Dat betekent wel dat ook jouw instructeur er vertrouwen in moet hebben dat je er klaar voor bent. Er zullen na aanmelding wel wat weken verstrijken voordat je het examen in het CBR te Meppel mag afleggen. Tijd die je kunt spenderen aan het extra bestuderen van theorie en praktijk!

CBR examencentrum Meppel

Wanneer je vol zelfvertrouwen het CBR examencentrum in Meppel of een van de andere vele CBR locaties bent binnengestapt, maak je kennis met je examinator. Hij of zij zal eerst nog wat gegevens met je doornemen. Zo wordt er vooraf gecontroleerd:

  • Of je een geldige uitnodiging voor het examen bij je hebt
  • Of je een geldig identiteitsbewijs kunt overhandigen
  • Of je voor je theorie examen geslaagd bent
  • Of je het formulier Zelfreflectie hebt ingevuld

Daarna vindt er een ogentest plaats en krijg je een kennistest voorgelegd. Weet jij bijvoorbeeld waar de lampjes op het dashboard voor dienen en hoe je olie moet verversen? Dan is dit het moment om dat te bewijzen. Vervolgens stap je samen met je examinator in de auto en rijd je weg van het CBR examencentrum in Meppel. Leg de route zo goed mogelijk af, keer terug en je hoort meteen of je geslaagd bent.

CBR theorie examen Meppel

Het is niet mogelijk om je CBR theorie examen in Meppel af te leggen. Hiervoor wijk je uit naar bijvoorbeeld het CBR in Zwolle. Is de wachtlijst daar te lang? Dan is het CBR in Hoogeveen ook een goede optie. Ook al kun je voor je CBR theorie examen niet terecht in Meppel, er zijn gelukkig andere locaties in de buurt. Het aanvragen voor de toets die je online met je DigiD. Vul al je gegevens nauwkeurig in en laat weten waar je het examen af wilt leggen. Heb je geen DigiD? Dan kun je online een aanvraagformulier downloaden. Test voorafgaand goed of je alles weet met behulp van onze oefen theorie examens voor de personenauto en motorfiets. Zo krijg je een perfecte indruk van wat je te wachten staat. De proeftoetsen zijn terug te vinden op onze website; doorloop de eerste van deze tests gratis en voor niets!

CBR Meppel praktijkexamen

Bereid je grondig voor op het CBR Meppel praktijkexamen. Natuurlijk door de theorie onder de knie te hebben en voldoende lessen te hebben gevolgd. Wat dat laatste betreft; te veel is beter dan te weinig. Bovendien is het belangrijk dat je ontspannen aan de test begint. Doe de avond voor je gaat slapen dus iets leuks om je te kalmeren en ervoor te zorgen dat je goed slaapt. Eet bananen of ander voedsel dat veel koolhydraten bevat; dit verhoogt je energie én je concentratie namelijk aanzienlijk. Vervolgens slaag jij in het CBR te Meppel voor je praktijkexamen met vlag en wimpel!