CBR Examencentrum Hoogeveen
Grote Beer 16
7904LW Hoogeveen

Tel. 088 227 7700

CBR Hoogeveen

Wanneer je het theorie examen voor je rijbewijs wilt gaan halen, doe je dit bij een CBR examencentrum. In Hoogeveen zit een locatie waar je dit examen kunt maken. Online reserveer je eenvoudig een plek via de website van het CBR. Doe dit op tijd, want vol is vol en dan kunnen er wachttijden ontstaan. Wanneer je een plek voor jezelf hebt gereserveerd kun je beginnen met leren. Ken je de verkeersregels al aardig en wil je deze testen? Bekijk dan eens onze oefenexamens die bijna identiek zijn aan het echte theorie examen. Kom je daar moeiteloos doorheen, dan ben je helemaal voorbereid op het theorie examen bij het CBR in Hoogeveen.

Dagcursus theorie Hoogeveen

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto's, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie-examen. En als je ook nog de theorie-examens op Examencentrum.nl oefent kan het bijna niet meer misgaan!

Dagcursus theorie Hoogeveen

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Zeer ervaren docenten nemen de theorie met je door aan de hand van foto’s, illustraties en schema’s. De theoriecursus is er volledig op gericht om je optimaal voor te bereiden op het CBR theorie examen. En ook als je nog theorie examens wilt oefenen, ben je bij Examencentrum aan het juiste online adres.

Hoe lang van te voren moet je bij het CBR zijn?

Het wordt aangeraden om in ieder geval 15 minuten voor je theorie examen aanwezig te zijn op de CBR locatie in Hoogeveen. Tot een uur voor je examen kun je je aanmelden, dus als je liever nog wat eerder bent is dat mogelijk. Zo weet je zeker dat je op tijd bent om je examen af te nemen.

Hoe ziet het CBR theorie examen eruit?

Het CBR theorie examen is opgedeeld in drie onderdelen, gevaarherkenning, kennis en inzicht. Bij het eerste deel krijg je een situatie te zien en kies je uit drie antwoorden; remmen, gas loslaten of niks doen. Het gaat hier om reactievermogen en daarom moet je deze vragen binnen 8 seconden beantwoorden. Bij kennis en inzicht krijg je vragen over verkeersregels en -borden. Deze vragen kunnen op verschillende manieren worden gesteld, bijvoorbeeld met ja/nee-, sleep- en invulvragen. Wanneer je klaar bent met het examen bij het CBR in Hoogeveen krijg je direct te zien of je geslaagd bent.

CBR Hoogeveen: hoe werkt het?

Bij binnenkomst meld je je aan bij de aanmeldzuil met je ID-kaart en reserveringsnummer. Leg daarna de spullen die je bij je hebt in een kluis en wacht totdat je naam op het scherm verschijnt. Loop dan naar de balie en je krijgt een plaats toegewezen. Zoek de plaats in de examenzaal en log in op de touchscreen. Voor het examen zelf heb je 30 minuten de tijd en je krijgt direct de uitslag te zien. Wil je meer informatie over hoe het werkt bij het CBR theorie examen? Bekijk dan eens de video.

Wat moet mee naar het CBR?

Om je examen te mogen afnemen neem je een geldig identiteitsbewijs mee en het reserveringsnummer. Dit nummer heb je gekregen op het moment dat je een afspraak hebt gemaakt bij het CBR voor het theorie examen. Deze vind je terug in de reserveringsbevestiging die je hebt ontvangen.

CBR Hoogeveen examencentrum

Wanneer je het theorie examen wilt maken voor je rijbewijs, ben je bij het CBR in Hoogeveen op de juiste plek. Een reservering bij dit examencentrum kan op de website van het CBR worden gemaakt. Log in met je DigiD en doorloop daar alle stappen. Dit is ook het moment dat je aan kunt geven dat je het examen individueel, met extra tijd of in een andere taal wilt maken. Dit kan handig zijn als je snel afgeleid of wanneer Nederlands niet je eerste taal is.

Na het afrekenen kun jij je volledig focussen op het leren van de theorie. Wil je testen hoe goed je huidige kennis is? Neem dan eens een kijkje bij de oefenexamens van Examencentrum voor de theorie van de auto, motor en scooter. Hiermee verhoog je jouw slagingskans bij het CBR Hoogeveen examencentrum aanzienlijk !