CBR Examencentrum Leiden
Smaragdlaan 99 A
2332JP Leiden

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Leiden kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Rijswijk

Lange Kleiweg 30
2288GK Rijswijk

Tel. 088 227 7700

16.8 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Haarlem

Professor Eijkmanlaan 2-4
2035XB Haarlem

Tel. 088 227 7700

26.6 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Barendrecht

Zwaalweg 1
2991ZC Barendrecht

Tel. 088 227 7700

32.6 km praktijk & theorie examen

CBR Leiden

Ga je in Zuid-Holland je rijexamen afleggen? Dan kom je al gauw bij het CBR in Leiden terecht. Het is de bedoeling dat je je rijschool machtigt om je hiervoor aan te melden. Dat betekent dus wel dat ook je rijinstructeur moet vinden dat je klaar bent voor het examen. Het is overigens heel normaal wanneer er tussen aanmelding en de uiteindelijke test meerdere weken zullen verstrijken. Je bent immers niet de enige die wil afrijden bij het CBR te Leiden. In de tussentijd kun je theorie en praktijk nog eens goed oefenen, bijvoorbeeld met de tussentijdse toets.

CBR praktijkexamen Leiden

De grote dag is daar! Eindelijk mag je je CBR praktijkexamen in Leiden gaan afleggen. Vooraf worden er echter nog wel bepaalde dingen van je gevraagd nadat je kennis hebt gemaakt met je examinator. Zo controleert hij of zij:

  • Of je een geldige uitnodiging voor het examen bij je hebt
  • Of je een geldig identiteitsbewijs kunt overhandigen
  • Of je voor je theorie examen geslaagd bent
  • Of je het formulier Zelfreflectie hebt ingevuld

Vervolgens word je aan een ogentest onderworpen en krijg je vragen over je kennis van de personenauto of de motorfiets voorgeschoteld. Zo moet je onder andere weten hoe je olie ververst en wat de diverse lampjes en andere indicators op het dashboard betekenen. Daarna is het tijd voor het CBR praktijk examen! Een door Leiden vooraf afgesproken route leg je samen met de examinator af. Eenmaal terug bij het examencentrum krijg je direct te horen of je al dan niet geslaagd bent.

CBR Leiden theorie aanvragen

Voor je theorie examen kun je niet terecht bij het CBR in Leiden. Je theorie aanvragen doe je overigens niet bij het examencentrum maar online. Log in met je DigiD en vul de gegevens in. Vergeet niet vooraf aan verschillende oefen theorie examens voor personenauto of motorfiets deel te nemen, die je vindt op de website van Examencentrum. De scores vertellen je hoe goed je de stof onder de knie hebt. Voor de eerste proeftoets betaal je helemaal niets.

Zodra je volledig bent voorbereid, mag je je examen afleggen in bijvoorbeeld het CBR te Rijswijk. Kom je hier niet direct aan de beurt? Geen nood! Door heel het land zitten afdelingen waar je terecht kunt. Zo kun je ook in het CBR te Amsterdam terecht. In alle hoeken van dit land vind je wel CBR locaties waar je je kennis van de theorie officieel kunt bewijzen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Dan kun je voor de praktijk weer naar het CBR in Leiden. Heb je hulp nodig met je theorie examen aanvragen? Laat het ons dan gerust weten.

CBR contact Leiden

Heb je speciale voorzieningen nodig voor je examens van het CBR? Neem dan contact op met afdeling Leiden. Dat kan bijvoorbeeld wanneer je een examen graag wilt afleggen in een andere taal, zoals Turks of Engels. Heb je dyslexie of om een andere reden meer tijd nodig dan gebruikelijk is of vanwege een handicap behoefte aan een aangepaste auto? Dat is geen enkel probleem! Op dergelijke gebieden komen we je graag tegemoet. Ook voor andere aanpassingen neem je met het CBR contact op. In Leiden kun je dan afrijden op een manier die jou past.