CBR Examencentrum Kerkrade
Spekhofstraat 24
6466LZ Kerkrade

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Kerkrade kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Maastricht

Stadionplein 34 37-40
6225XW Maastricht

Tel. 088 227 7700

22 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Venlo

Parlevinkerweg 1
5928NV Venlo

Tel. 088 227 7700

58.7 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Eindhoven

Hoevenweg 20
5652AW Eindhoven

Tel. 088 227 7700

75.7 km praktijk & theorie examen

CBR Kerkrade

Heb je er voldoende lessen op zitten en ben je toe aan de test der testen? Dan is een bezoek aan het CBR in Kerkrade de eerstvolgende logische stap! Soms duurt aanmelding vanuit je rijschool enkele weken; wees hier dan ook niet verbaasd over. Het geeft jou bovendien extra tijd om je volledig voor te bereiden. Naast de vele lessen kun je hier ook de tussentijdse toets voor gebruiken. Vervolgens stap je vol goede moed naar het CBR in Kerkrade om ze eens even een poepje te laten ruiken!

CBR Kerkrade examencentrum

Voordat je aan je toets begint, meld je je aan bij het CBR te Kerkrade. In het examencentrum controleert de examinator:

 • Of je een geldige uitnodiging voor het examen bij je hebt
 • Of je een geldig identiteitsbewijs kunt overhandigen
 • Of je voor je theorie examen geslaagd bent
 • Of je het formulier Zelfreflectie hebt ingevuld

Daarna wordt een ogentest afgenomen en worden jou vragen gesteld over je kennis van de auto. Wat betekenen bijvoorbeeld de lampjes op het dashboard en wat moet je doen om zelf olie te verversen? Vervolgens mag je de examinator via een afgesproken route naar een specifieke bestemming rijden en weer terug naar het CBR in Kerkrade. Bij het examencentrum verneem je direct of je je rijbewijs gehaald hebt!

CBR theorie examen Kerkrade

Wil jij in je thuisprovincie Limburg je CBR theorie examen halen voor de personenauto of motorfiets? In Kerkrade is dat helaas niet mogelijk. Maar niet getreurd, je hoeft niet ontzettend ver te reizen om dit papiertje alsnog te halen! Zo kun je onder andere in het CBR te Maastricht terecht. Is de wachtlijst hier te lang? Dan kun je altijd nog uitwijken naar het CBR in Venlo of één van de vele andere CBR locaties. Ook al kun je voor het CBR theorie examen niet in Kerkrade terecht, voor je praktijkexamen ben je van harte welkom! Vergeet niet om vooraf een oefenexamen te doen; zo weet je zeker dat je je theorie helemaal onder de knie hebt of nog even moet blokken. De oefentoetsen voor personenauto, motorfiets en bromfiets vind je via onze website. Je krijgt het eerste proefexamen gratis en voor niets!

CBR Kerkrade praktijkexamen tips

Ben jij er klaar voor om hét bezoek te brengen aan het CBR van Kerkrade voor je praktijkexamen? Deze tips helpen je zeker weten door de voorbereiding heen!

 • Voldoende lessen nemen: het is van groot belang dat je zelf het idee hebt dat je genoeg ervaring op hebt gedaan om de auto en het verkeer van binnen en buiten te kennen. Duurt het nog even voor je af mag rijden? Neem dan de theorie nog eens goed door en slaag voor de tussentijdse toets.
 • Pluk de dag: dat wil zeggen, kies een moment van de dag uit waarop je helder van lichaam en geest bent. De een is meer een ochtendmens, de ander komt in de avond echt tot leven. Een derde voelt zich in de middag het beste in balans. Spreek met je rijschool het dagdeel af dat het beste bij je past en waarop het niet zo druk is in het verkeer.
 • Niet rondbazuinen: ondanks je trots kan het rondvertellen dat je gaat afrijden voor extra zenuwen zorgen. Iedereen heeft er namelijk andere verhalen over. Zorg dat je ontspannen aan het examen begint door er niet met iedereen die je kent over te gaan praten, hoe gek dit ook klinkt.
 • Wees uitgerust: ontspanning is cruciaal. Zorg daarom dat je de avond en nacht voordat je gaat afrijden goed uitgerust bent door iets leuks te doen waar je kalm van wordt.
 • Bananen: deze zitten vol koolhydraten die je gefocust houden tijdens toetsen en dus ook het rijexamen. Ze dempen bovendien de zenuwen. Eet voldoende fruit!
 • Vrees de examinator niet: het is immers ook helemaal niemand om bang voor te zijn. Natuurlijk, hij of zij beoordeelt je maar het is alsnog niet iemand om tijdens het rijden op te letten. Richt jij je nou maar op het verkeer.
 • Neem de tijd: haal diep adem en controleer rustig of je alle stappen goed hebt doorlopen voordat je gaat afrijden. Dat vindt je examinator helemaal niet erg.
 • Ga niet voor foutloos: een foutje mag best. Maar doe je niets niet helemaal goed, focus je dan puur en alleen op wat erna komt om de rest van de rit zo vloeiend mogelijk af te leggen.
 • Puntjes op de i: de parkeerplaats oprijden. Uitstappen. Van de wagen weglopen. Dán pas ben je klaar. Doorloop ook deze stappen zorgvuldig, aangezien ze cruciaal zijn voor een voldoende.

Ben je helemaal uitgerust en vol vertrouwen na het doorlopen van alle bovenstaande stappen? Ga dan snel naar het CBR in Kerkrade voor je praktijkexamen! Meer tips zul je niet nodig hebben; je moet het nu helemaal zelf doen.

Heel veel succes!