CBR Examencentrum Venlo
Parlevinkerweg 1
5928NV Venlo

Tel. 088 227 7700

CBR Venlo

Nog eventjes en je mag in je eentje met je brommer, auto of motor de weg op! Eerst dien je nog minstens twee bezoekjes af te leggen aan het CBR in Venlo om te slagen voor zowel je theorie- als je praktijkexamen. Uiteraard begin je niet aan zo’n grote stap zonder een gedegen voorbereiding. Zorg dat je voldoende uren hebt geblokt en voldoende rijlessen hebt gevolgd. Alleen dan heb je de meeste slagingskans wanneer je in het CBR te Venlo aan je examens deel gaat nemen!

Dagcursus theorie Venlo

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto's, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie-examen. En als je ook nog de theorie-examens op Examencentrum.nl oefent kan het bijna niet meer misgaan!

CBR Venlo theorie examen

Voordat je in de praktijk je personenauto of de motorfiets mag besturen, moet je nog wel even bij via CBR te Venlo je theorie examen in the pocket hebben. We raden je dan ook aan om bij de voorbereiding gebruikt te maken van recent lesmateriaal. Zo weet je zeker dat je je alle huidige verkeersregels kent. Ken je de stof helemaal uit je hoofd? Log dan gauw in met je DigiD om bij het CBR te Venlo je theorie examen aan te vragen! Dit kun je ook doen bij één van de vele andere CBR locaties.

CBR Venlo reserveren

Wanneer je voldoende lessen hebt gevolgd en de tussentijdse toets hebt afgelegd, wordt het hoog tijd om je praktijkexamen bij het CBR in Venlo te reserveren. Je rijinstructeur moet het wel met je eens zijn dat je hier klaar voor bent. Zodra die overeenstemming bereikt is, moet je je rijschool machtigen om voor jou het examen aan te vragen. Oftewel, in tegenstelling tot je theorietoets kun je de praktijktest niet zelf bij het CBR in Venlo reserveren. Zorg daarom dat je alle praktijkervaring hebt opgedaan om het examen met vertrouwen tegemoet te zien!

CBR Venlo examencentrum

Het is goed om te weten wat je kunt verwachten zodra je in het CBR te Venlo bij het examencentrum aankomt. Daarom geven we je hiervan graag een overzicht! Allereerst maak je kennis met je examinator. Hij of zij neemt rustig alle stappen met je door en samen handelen jullie de laatste formaliteiten af. Zo controleert hij of zij:

  • Of je een geldige uitnodiging voor het examen bij je hebt
  • Of je een geldig identiteitsbewijs kunt overhandigen
  • Of je voor je theorie examen geslaagd bent
  • Of je het formulier ‘Zelfreflectie’ hebt ingevuld

Daarna worden achtereenvolgens je ogen en je kennis over de auto kort getest. Daarna mag je met je examinator een vooraf bepaalde route afleggen vanaf het CBR te Venlo. Terug bij het examencentrum hoor je direct of je bent geslaagd!