CBR Examencentrum Maastricht
Stadionplein 34 37-40
6225XW Maastricht

Tel. 088 227 7700

CBR Maastricht

Ben je klaar om je rijbewijs te halen? Meld je dan aan voor het theorie- of praktijkexamen bij het CBR in Maastricht. Zodra je hier je theorie gehaald hebt, mag je laten zien dat je ook in de praktijk een auto, bromfiets of motor kunt besturen en de verkeersregels van binnen en buiten kent. Heb je al je theoriestof goed in je hoofd zitten of ben je dankzij al je praktijklessen al helemaal klaar voor het eindexamen? Dan is het hoog tijd om een afspraak te maken bij het CBR in Maastricht.

Dagcursus theorie Maastricht

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto's, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie-examen. En als je ook nog de theorie-examens op Examencentrum.nl oefent kan het bijna niet meer misgaan!

CBR examen in Maastricht reserveren

Wil je bij het CBR in Maastricht een examen reserveren? Dan zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Een theorie examen vraag je aan door in te loggen met je DigiD via de website van het CBR, of je vraagt je rijschool om je hierbij te helpen. Zodra je rijinstructeur vindt dat je aan het praktijkexamen toe bent, moet de rijschool gemachtigd zijn om een aanvraag te doen. Houd rekening op enkele weken wachttijd. Dit geldt zowel wanneer je bij het CBR in Maastricht wilt reserveren als wanneer je dat op een van de andere CBR locaties wil doen.

Dagcursus voor het theorie examen in Maastricht

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Tijdens zo’n cursus krijg je les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto’s, illustraties en schema’s de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op ingesteld om je optimaal voor te bereiden op het CBR theorie examen. En als je ook nog eens oefenexamens afneemt bij Examencentrum vergroot je nog meer je kans om te slagen!

Hoeveel fouten mag je op je theorie examen hebben?

Bij het auto theorie examen heb je drie onderdelen: kennis, inzicht en gevaarherkenning. Per onderdeel is een maximum aantal fouten die je mag maken:

  • Kennis: totaal 12 vragen, waarvan je er 10 goed moet beantwoorden
  • Inzicht: totaal 28 vragen, waarvan je er 25 goed moet beantwoorden
  • Gevaarherkenning: totaal 25 vragen, waarvan je er 13 goed moet beantwoorden

Als je gaat voor je motor theorie, dan heb je in totaal 50 vragen en 2 testvragen, waarvan je er in totaal 41 of meer goed moet beantwoorden. Bij je bromfiets theorie examen beantwoord je ook 50 vragen en 2 testvragen, maar hiervan moet je er minimaal 43 goed beantwoorden om te kunnen slagen voor je examen.

Hoe werkt het CBR praktijk examen?

Ga jij een praktijkexamen afleggen om straks met je auto, motor of scooter de weg op te mogen? Hiervoor ga je naar het CBR in Maastricht. Zo werkt het:

Op de dag zelf maak je kennis met je examinator. Hij of zij zal eerst de volgende zaken controleren:

  • Of je een geldige uitnodiging voor het examen bij je hebt
  • Of je een geldig identiteitsbewijs kunt overhandigen
  • Of je voor je theorie examen geslaagd bent
  • Of je het formulier ‘Zelfreflectie’ hebt ingevuld

Vervolgens worden je ogen getest op het parkeerterrein; hiervan dien je op een afstand van 25 meter een nummerbord te lezen. Ook krijg je op theoretisch vlak nog eens een toetsing over je voertuigkennis. Daarna mag je een rit afleggen vanaf de CBR locatie naar een afgesproken punt. Eenmaal terug op het startpunt verneem je direct of je geslaagd bent.

Tip: eet een banaan voordat je aankomt bij het CBR in Maastricht. Zo werkt het afleggen van het examen minder op je zenuwen, dankzij de koolhydraten die voor hogere energie en een versterkte concentratie zorgen.

Hoe slaag je voor je rijexamen in 1 keer?

Uiteraard wil je het liefste in een keer klaar zijn met het rijexamen, daarom geven we je graag wat tips die je hierbij kunnen helpen. Het klinkt misschien logisch, maar een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk. Let goed op tijdens je rijlessen en zorg dat je rijinstructeur je meeneemt naar complexe verkeerssituaties. Daarnaast is het doen van een tussentijdse toets een fijne manier om te wennen aan de methode van het examen. Deze tussentijdse toets werkt namelijk precies hetzelfde als het echt examen en je kunt vrijstellingen krijgen op bijzondere verrichtingen!

Tijdens het examen is het belangrijk je besluitvaardig bent en niet constant twijfelt aan de keuzes die je maakt, dat is namelijk te merken aan je rijgedrag en kan bovendien gevaarlijke situaties opleveren. Zorg dus dat je alleen keuzes maakt waar je achter staat en mocht je een afslag missen, zorg dat je dit veilig oplost.

Ten slotte is het doen van veel rijlessen voor je rijexamen erg belangrijk. Wanneer je te weinig lessen hebt gehad is de kans groot dat je het niet haalt. Daarom kun je beter te veel dan te weinig lessen hebben gehad voordat je het examen gaat afnemen. Bovendien is het verstandig om voor je rijexamen nog een rijles te doen, zo kun je vast even opwarmen en de tijd nemen om alles goed te zetten.

CBR Maastricht Examen

Bereid je optimaal voor voordat je naar het CBR Maastricht examencentrum gaat. Voor je theorie examen doe je dit door goed te leren en oefenexamens af te nemen. Als je gaat afrijden is een goede voorbereiding ook essentieel. Door gebruik te maken van tussentijdse toetsen en door voldoende praktijklessen af te nemen verhoog je je slagingskans. Test jezelf dus goed voordat je het examen gaat afnemen bij het CBR Maastricht examencentrum.