CBR Examencentrum Maastricht
Stadionplein 34 37-40
6225XW Maastricht

Tel. 088 227 7700

CBR Maastricht

Ben je er klaar voor om je rijbewijs te halen? Meld je dan aan voor het praktijkexamen bij het CBR in Maastricht! Zodra je hier je theorie gehaald hebt, mag je laten zien dat je ook in praktijk een auto kunt besturen en de verkeersregels van binnen en buiten kent. Heb je al je theoriestof goed in je hoofd zitten of ben je dankzij al je praktijklessen al helemaal klaar voor het eindexamen? Dan is het hoog tijd om een afspraak te maken met het CBR in Maastricht!

Dagcursus theorie Maastricht

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto's, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie-examen. En als je ook nog de theorie-examens op Examencentrum.nl oefent kan het bijna niet meer misgaan!

CBR Maastricht reserveren

Wil je bij het CBR te Maastricht een examen reserveren? Dan moet je een aantal stappen doorlopen. Een theorietoets vraag je aan per DigiD, of je vraagt je rijschool om je hierbij te helpen. Zodra je rij-instructeur vindt dat je aan het praktijkexamen toe bent, zul je hem of haar moeten machtigen om de aanvraag te doen. Houd wel rekening met enkele weken wachttijd. Dit geldt zowel wanneer je bij het CBR in Maastricht wilt reserveren als wanneer je dat op één van de vele andere CBR locaties wilt doen.

CBR Maastricht zo werkt het

Ga jij een praktijkexamen afleggen om straks met een personenauto of motorfiets de weg op te mogen? Hiervoor ga je naar het CBR in Maastricht! Zo werkt het:

Op de dag zelf maak je kennis met je examinator. Eerst zal hij of zij de volgende zaken controleren:

  • Of je een geldige uitnodiging voor het examen bij je hebt
  • Of je een geldig identiteitsbewijs kunt overhandigen
  • Of je voor je theorie examen geslaagd bent
  • Of je het formulier ‘Zelfreflectie’ hebt ingevuld

Vervolgens zullen op het parkeerterrein je ogen worden getest; hiervoor dien je op een afstand van 25 meter een nummerbord op te lezen. Ook krijg je op theoretisch vlak nog eens toets over je voertuigkennis. Daarna mag je een rit afleggen vanaf de CBR locatie naar een afgesproken punt. Eenmaal terug op het startpunt verneem je direct of je geslaagd bent!

Tip: eet bananen voordat aankomt bij het CBR in Maastricht. Zo werkt het afleggen van het examen minder op je zenuwen, dankzij de koolhydraten die voor hogere energie en een versterkte concentratie zorgen.

CBR Maastricht examencentrum

Bereid je optimaal voor op je toetsen voordat je in het CBR te Maastricht het examencentrum bezoekt. Maak gebruik van tussentijdse toetsen en zorg dat je voldoende praktijklessen hebt gehad. Liever te veel dan te weinig! Maak je niet te druk. De examinator heeft echt niet als doel om jou te laten zakken. Hij of zij controleert enkel of je helemaal klaar bent om zelfstandig de weg op te gaan. Concentreer je daarom vooral op de rit wanneer je in het CBR te Maastricht van het examencentrum wegrijdt. Aan je voorbereiding zou het in ieder geval niet moeten liggen!