CBR Examencentrum Hoorn
Holenweg 14 G
1624PB Hoorn

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Hoorn kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Alkmaar

Olympiaweg 28
1816MJ Alkmaar

Tel. 088 227 7700

23.4 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Amsterdam

Naritaweg 150
1043CA Amsterdam

Tel. 088 227 7700

33.1 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Haarlem

Professor Eijkmanlaan 2-4
2035XB Haarlem

Tel. 088 227 7700

41.5 km praktijk & theorie examen

CBR Hoorn

Wanneer je aan jezelf en je rij instructeur hebt bewezen dat je er klaar voor bent, wordt het tijd om je voor te bereiden op de grote test! Allereerst dien je je rijschool te machtigen om jou aan te melden voor het praktijkexamen bij het CBR in Hoorn, bijvoorbeeld. Het kan helaas voorkomen dat je enkele weken moet wachten voordat je aan de beurt bent. Dat biedt je voldoende tijd om je mentaal voor te bereiden! Natuurlijk heb je dit al gedaan met behulp van rijlessen. Je krijgt echter ook de optie om een tussentijdse toets af te leggen. Zo weet je beter wat je kunt verwachten tijdens het praktijkexamen bij het CBR in Hoorn!

CBR praktijk examen Hoorn

Voordat je het CBR praktijk examen in Hoorn gaat afleggen, is het handig om te weten hoe dit in zijn werk gaat. Zo controleert de examinator na kennismaking de volgende zaken:

 • Of je een geldige uitnodiging voor het examen bij je hebt
 • Of je een geldig identiteitsbewijs kunt overhandigen
 • Of je voor je theorie examen geslaagd bent
 • Of je het formulier Zelfreflectie hebt ingevuld

Vervolgens onderga je een ogentest en wordt jouw kennis over de auto op de proef gesteld. Je krijgt bijvoorbeeld vragen over de betekenis van bepaalde lampjes op het dashboard en hoe je eventuele mankementen zelf kunt verhelpen. Hierna krijg je de opdracht om zelfstandig naar een afgesproken bestemming te rijden. Na afloop van het CBR praktijk examen te Hoorn krijg je direct te horen of je geslaagd bent.

CBR theorie examen Hoorn

Het is helaas niet mogelijk om je CBR theorie examen in Hoorn af te leggen. Hiervoor zul je moeten uitwijken naar één van de andere CBR locaties. De dichtstbijzijnde is het CBR in Alkmaar. Duurt het te lang voordat je hier terecht kunt? Dan zou je voor onze hoofdstad kunnen kiezen. Wellicht heeft het CBR in Amsterdam eerder een plek voor je. Want ook al kun je je CBR theorie examen niet in Hoorn afleggen, er zijn genoeg andere locaties in de buurt. Vergeet je niet je kennis te testen met een oefen theorie examen voordat je aan de echte test begint? Zo weet je precies op welke kennis omtrent de personenauto en de motorfiets je getoetst gaat worden! Je kunt verschillende oefentoetsen maken via de examencentrum website; de eerste krijg je gratis!

CBR Hoorn praktijkexamen voorbereiding

Spannend hoor, de grote test! Om vol zelfvertrouwen bij het CBR te Hoorn je praktijkexamen af te leggen, is een degelijke voorbereiding cruciaal. Je moet zeker zijn dat je alle kennis hebt en het is wel zo fijn om goed in je vel te zitten. Om je extra zekerheid te bieden dat je zult slagen, hebben we enkele handige tips voor je:

 • Voldoende lessen nemen: zorg dat je exact zoveel praktijklessen volgt als je nodig denkt te hebben. Liever te veel dan te weinig. Hierdoor krijg je de theorie beter onder de knie en scoor je ook op dat examen veel beter. Maak bovendien gebruik van de tussentijdse toets.
 • Pluk de dag: althans, het tijdstip. Ben je in de ochtend, middag of in de avond doorgaans op z’n helderst? Dat is natuurlijk de periode van de dag waarop je het beste af kunt rijden. Kies samen met je rijschool het ideale moment. Houd hierbij ook rekening met drukte op de weg.
 • Niet rondbazuinen: natuurlijk ben je trots dat je gaat afrijden. Echter, iedereen in je omgeving die dit al gedaan heeft, beleefde het praktijkexamen totaal anders. Al die verschillende verhalen kunnen voor extra zenuwen zorgen.
 • Wees uitgerust: het is heel goed mogelijk dat je het allemaal heel spannend vindt en daarom niet goed slaapt. Zorg daarom dat je voor het slapengaan goed ontspant. Doe wat leuks; lees een boek, bekijk een film, zet een plaatje op, wat jou maar het beste kalmeert. Vermijd echter televisieseries, videospellen en films met wilde autoachtervolgingen!
 • Bananen: nuttig gezonde voeding die vol koolhydraten zit tegen de zenuwen en om je extra energie en focus te geven tijdens het afrijden.
 • Vrees de examinator niet: natuurlijk is hij of zij het die bepaalt of je al dan niet slaagt maar dat is geen reden om bang voor zo iemand te zijn. Laat je niet van de wijs brengen en focus je op de rit.
 • Neem de tijd: uiteraard geef je niet vol plankgas wanneer je de weg opgaat vanaf het examencentrum. Maar voordat je überhaupt vertrekt, is het helemaal niet gek om een momentje rust te nemen en goed in te ademen en alle stappen nog eens goed te controleren.
 • Ga niet voor foutloos: dat is immers nagenoeg onmogelijk. En maak je een fout, concentreer je dan niet op wat geweest is maar op wat komen gaat. Dat is immers veel belangrijker.
 • Puntjes op de i: wanneer je aan het einde van de rit de parkeerplaats oprijdt, uitstapt en wegloopt van de auto is het examen pas écht voorbij. Loop deze kantjes er daarom niet vanaf! Let bovendien goed op je omgeving, aangezien er wellicht meerdere kandidaten tegelijkertijd vertrekken en aankomen.

Heb je deze tips ter harte genomen en ben je er helemaal klaar voor? Is de afspraak gemaakt? Dan op naar het CBR in Hoorn voor je praktijkexamen! Aan je voorbereiding zal het in ieder geval niet liggen.

Heel veel succes!