CBR Examencentrum Heerenveen
Businesspark Friesland-West 41
8447SL Heerenveen

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Heerenveen kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Leeuwarden

Douwe Tammingawei 30
8914BK Leeuwarden

Tel. 088 227 7700

28.7 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Hoogeveen

Grote Beer 16
7904LW Hoogeveen

Tel. 088 227 7700

48.3 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Zwolle

Branderweg 15
8042PD Zwolle

Tel. 088 227 7700

50.4 km praktijk & theorie examen

CBR Heerenveen

Wie in Friesland wil afrijden, komt al gauw bij het CBR in Heerenveen terecht. Hier zul jij de vuurproef doorstaan! Via je rijschool meld je je aan voor het examen op een datum en dagdeel van jouw keuze. Uiteraard zorg je er eerst voor dat je helemaal op de praktijk bent voorbereid met de theorie en voldoende lessen. Neem je wel je identiteitsbewijs, je uitnodiging voor het examen, je certificaat van de theorie en het ingevulde formulier Zelfreflectie mee naar het CBR in Heerenveen? Zonder kun je niet aan de test beginnen.

CBR Heerenveen contact

Heb je speciale voorzieningen nodig voor je examen in het CBR in Heerenveen? Neem dan contact met je rijschool op. Je krijgt dan extra lang de tijd en je zit naast een examinator die erop getraind is om mensen met faalangst te begeleiden. In overleg kunnen deze en andere opties worden afgesproken wanneer je contact opneemt met het CBR in Heerenveen. Natuurlijk kan dit via je rijschool, wanneer je instructeur je aanmeldt voor het examen.

CBR theorie examen Heerenveen

Voordat je je in de praktijk bewijst, moet je eerst de theorie onder de knie hebben. Helaas kun je het CBR theorie examen niet in Heerenveen afleggen. Er zijn gelukkig verschillende CBR locaties in de buurt. Zo kun je uitwijken naar het CBR in Leeuwarden. Is de wachtlijst hier te lang? Niet getreurd! Het CBR in Hoogeveen is dan ook nog een mogelijkheid. Ken je de lesstof van binnen en buiten voor de personenauto? Bewijs dat dan aan jezelf door een oefen theorie examen van Examencentrum te doorlopen. Deze vind je op onze website en de eerste krijg je gratis! Wanneer je score voldoende is, ben je toe aan het échte CBR theorie examen. Daarna op naar Heerenveen voor de praktijk!

CBR Heerenveen praktijkexamen tips

Slaan de zenuwen al toe? Nergens voor nodig! Wij hebben namelijk voorafgaand aan je CBR Heerenveen praktijkexamen de nodige tips voor je:

  • Voldoende lessen nemen: begin alleen aan het praktijkexamen wanneer je zelf voldoende het idee hebt dat je weet wat je doet. Het kan bovendien nooit kwaad om de theorie tussendoor nog eens door te nemen en van de tussentijdse toets gebruik te maken.
  • Pluk de dag: en het tijdstip, niet te vergeten. Zorg dat je rijdt op een dagdeel waarvan je weet dat je dan doorgaans helder genoeg bent en waarop er relatief weinig verkeer is.
  • Niet rondbazuinen: vertel alleen aan de mensen die het moeten weten wanneer je gaat afrijden. De ervaringen van verschillende mensen doen de zenuwen alleen maar onnodig hoog oplopen.
  • Wees uitgerust: ontspan je voordat je gaat slapen voorafgaand aan het examen. Doe iets leuks om je zinnen te verzetten en maak je niet druk; nergens voor nodig.
  • Bananen: eet deze gele rakkers en ander voedsel waar veel koolhydraten in zitten. Deze bevorderen je energie én je concentratie. En die kun je heel goed gebruiken!
  • Vrees de examinator niet: hij of zij zal je niks aandoen en is er alleen om te controleren of je in staat bent om in je eentje de weg op te gaan.
  • Neem de tijd: ga er rustig voor zitten en herhaal alle stappen die je geleerd hebt om zeker te zijn dat je niks overslaat. Na nog eens diep adem te hebben gehaald, draai je de sleutel om en start je de auto.
  • Ga niet voor foutloos: dat moet niet je doel zijn. Wel om de rit veilig af te leggen. Na een foutje dien je je meteen weer te concentreren op wat nog komen gaat en niet in wat er net gebeurd is te blijven hangen.
  • Puntjes op de i: zodra je weer geparkeerd staat, is het examen nog niet afgelopen. Pas wanneer je bent uitgestapt en van de auto bent weggelopen zul je je definitieve beoordeling direct te horen krijgen. Voer dan ook deze laatste stappen zorgvuldig uit!

Zijn deze adviezen een beetje duidelijk en heb je er wat aan? Neem dan je tijd om je voor te bereiden voordat je naar het CBR te Heerenveen gaat voor je praktijkexamen. Deze tips krijg je gratis, maar je moet het hierna wel zelf doen.

Heel veel succes!