CBR Examencentrum Harderwijk
Tesselschadelaan 1
3842GA Harderwijk

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Harderwijk kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Leusden

Fokkerstraat 21
3833LD Leusden

Tel. 088 227 7700

26.5 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Zwolle

Branderweg 15
8042PD Zwolle

Tel. 088 227 7700

34.6 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Deventer

Duisburgstraat 10
7418BK Deventer

Tel. 088 227 7700

39.6 km praktijk & theorie examen

CBR Harderwijk

Woon je in het midden van het land en ben je klaar om je rijbewijs te gaan halen? Dan is het tijd om af te gaan rijden bij het CBR in Harderwijk. Zorg er wel voor dat je hierop volledig bent voorbereid en dat je zowel de theorie als de praktijk van binnen en buiten kent. Vergeet ook niet om gebruik te maken van de tussentijdse toets. Kun je niet wachten om achter het stuur van je auto te kruipen en weg te mogen rijden? Leg dan eerst de route af naar het CBR in Harderwijk!

CBR Harderwijk aanvragen

Voordat je het praktijkexamen mag afleggen, moet je dit eerst in het CBR te Harderwijk aanvragen. Dit gaat via je rijschool. Je moet je rijinstructeur - en/of het opleidingsinstituut waar hij of zij aan verbonden is - machtigen om jou aan te mogen melden. Wees niet verbaasd wanneer je tussen het aanmelden en het daadwerkelijke examen enkele weken moet wachten. In de tussentijd kun jij je mentaal nog eens goed voorbereiden, ook al had je dit al gedaan toen je bij het CBR in Harderwijk je examen ging aanvragen voor de personenauto.

CBR theorie examen Harderwijk

Natuurlijk moet je voordat je gaat afrijden eerst je CBR theorie examen halen. In Harderwijk is dit niet mogelijk; je zult hiervoor dan ook naar een van de andere CBR locaties moeten. Eén optie is het CBR in Leusden in de provincie Utrecht. Kun je hier niet snel genoeg terecht? Dan heb je nog de mogelijkheid om het bij het CBR te Zwolle te proberen. Zorg dat je de stof van binnen en buiten kent voordat je aan deze toets begint. Neem deel aan de oefen theorie examens die je op onze website vindt, waaruit blijkt hoe goed je de verkeersregels kent. De eerste proeftest voor personenauto krijg je gratis van ons! Ben je met vlag en wimpel geslaagdvoor je CBR theorie examen? Dan op naar Harderwijk voor je praktijkexamen!

CBR praktijkexamen Harderwijk voorbereiding

Voordat je veilig de weg op mag, moet je eerst nog even door het CBR praktijkexamen in Harderwijk heen. Qua voorbereiding zijn er een aantal dingen die je kunt doen. We zetten ze even op een rijtje:

  • Voldoende lessen nemen: wanneer je voldoende praktijkervaring op zak hebt, ben je veel zekerder van je zaak zodra je examen gaat doen. Twijfel je? Neem er dan nog een aantal lessen bij. Lees ook de theorie nog eens goed door en slaag met vlag en wimpel voor de tussentijdse toets.
  • Pluk de dag: of beter gezegd, het tijdstip. Want welk dagdeel is voor jou ideaal? De een voelt zich het energiekst in de ochtend, terwijl de ander in de middag of avond op zijn of haar best is. En sowieso kan het rond bepaalde tijden best druk zijn op de weg; de spits wil je uiteraard vermijden. Overleg het ideale tijdstip met je rijschool bij de aanvraag van je examen.
  • Niet rondbazuinen: aangezien iedereen weer andere ervaringen met het praktijkexamen heeft, maken die verhalen je wellicht heel zenuwachtig. Beperk het inlichten van je familie- en vriendenkring dan ook tot de vaste kern.
  • Wees uitgerust: zorg voor voldoende ontspanning tijdens de avond voor de grote dag. Zo is de kans groter dat je goed zult slapen en je volledig uitgerust aan het examen zal deelnemen.
  • Bananen: echt waar, die zijn aan te raden! Er zitten namelijk heel veel koolhydraten in die je energie en concentratie bevorderen. Eet smakelijk!
  • Vrees de examinator niet: hij of zij zal je immers niks aandoen en is er alleen maar om te kijken hoe je het doet. Concentreer je op de weg en niet op degene die naast je zit - tenzij hij of zij je corrigeert, uiteraard.
  • Neem de tijd: neem in je hoofd alle stappen nog eens rustig door zoals je ze geleerd hebt. Haal diep adem en draai dan pas de sleutel om.
  • Ga niet voor foutloos: dat is onbegonnen werk. En wanneer je een foutje maakt, blijf daar dan niet te lang in hangen. Je moet immers vrij van zenuwen de rest van de rit nog afleggen.
  • Puntjes op de i: het examen is pas voorbij wanneer je auto geparkeerd is, je bent uitgestapt en je bij de wagen vandaan bent gelopen. Let goed op je omgeving en voer ook deze handelingen uit zoals je ze geleerd hebt om je examinator tevreden te stellen.

Ben je er helemaal klaar voor nu je deze tips hebt opgevolgd? Begin dan vol overtuiging aan het CBR praktijkexamen in Harderwijk! De voorbereiding zit erop; het is nu tijd voor het echte werk.

Heel veel succes!