CBR Examencentrum Assen
Aziëweg 25A
9407TC Assen

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Assen kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Groningen

Protonstraat 3
9743AL Groningen

Tel. 088 227 7700

22 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Hoogeveen

Grote Beer 16
7904LW Hoogeveen

Tel. 088 227 7700

32.9 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Leeuwarden

Douwe Tammingawei 30
8914BK Leeuwarden

Tel. 088 227 7700

57.3 km praktijk & theorie examen

CBR Assen

Ben je klaar om je rijbewijs te halen? Laat je rijschool dan een examen reserveren bij het CBR in Assen. Het praktijkexamen wordt hier gehouden. Doe dit op tijd, want er zijn lange wachtlijsten! Om in aanmerking te komen voor een praktijkexamen moet je 17 jaar of ouder zijn. Het behalen van de theorie-examen is ook een vereiste. Oefenen voor je theorie doe je bij Examencentrum. De vragen die je hier vindt in de oefenexamens zijn soortgelijk aan het officiële CBR theorie Examen.

CBR examencentrum Assen

Om je rijbewijs te verdienen, moet je rijschool eerst bij het CBR een praktijkexamen aanvragen. Wanneer de tijd is aangebroken, moet je bij het CBR examencentrum in Assen aanwezig zijn. De examinator zal je dan door vier verschillende fases loodsen. Eerst is er een introductie waarbij je kennismaakt met je examinator en je hem de nodige papieren verschaft. Daarna doe je een oogtest op de parkeerplaats door een kentekenplaat op afstand te lezen. Er zal dan ook wat algemene vragen over de auto worden gesteld. Uiteindelijk ga je de weg op en vertelt de examinator aan het einde of je geslaagd bent of niet.

CBR theorie examen Assen

Let erop dat het CBR geen theorie examens geeft in Assen. Bij het CBR in Groningen of het CBR in Hoogeveen kan dit wel. Op onze website zijn er talloze oefeningen te vinden die je de beste voorbereiding geven op het examen. De vragen zijn soortgelijk aan wat je op het examen zult krijgen. Bij Examencentrum oefen je voor de personenauto, motorfiets of bromfiets CBR theorie examen. In Assen kun je na het behalen van je theorie examen vervolgens wel je praktijkexamen afleggen.