CBR Examencentrum Nijmegen
Wijchenseweg 2
6537TL Nijmegen

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Nijmegen kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Arnhem

Hazenkamp 10
6836BA Arnhem

Tel. 088 227 7700

16.2 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Leusden

Fokkerstraat 21
3833LD Leusden

Tel. 088 227 7700

45.2 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Eindhoven

Hoevenweg 20
5652AW Eindhoven

Tel. 088 227 7700

49.8 km praktijk & theorie examen

CBR Nijmegen

Het grote wachten is bijna voorbij; straks rijd je af vanuit het CBR in Nijmegen en dat felbegeerde rijbewijs zit in je broekzak! Nooit meer je omgeving af bellen wanneer je om een lift verlegen zit. Kruip zelf achter het stuur en kies je bestemming! Maar goed, eerst moet je nog wel even je examens voor zowel theorie als praktijk afleggen om officieel weggebruiker te mogen worden. Bereid je daarom zo goed mogelijk voor en slaag met vlag en wimpel bij het CBR in Nijmegen!

CBR Nijmegen examencentrum

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. En een slimme vent is er eentje die de basis kent! Oftewel, neem voldoende lessen voordat je je in het CBR te Nijmegen bij het examencentrum meldt. Te veel praktijkervaring is niet mogelijk; te weinig is juist weer schadelijk voor je slagingskansen. Oh ja, maak je vooral niet druk wanneer je aan het examen begint. De examinator naast je beoordeelt je alleen op je rijvaardigheid. Concentreer je daarom volledig op de rit wanneer je bij het CBR in Nijmegen bij het examencentrum wegrijdt.

CBR Nijmegen theorie examen

Je kunt helaas niet in het CBR te Nijmegen je theorie examen voor de personenauto of motorfiets afleggen. Gelukkig is dit in diverse plaatsen in de buurt wél mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld in het CBR te Arnhem terecht. Tenminste, als de wachttijden niet te lang zijn. Anders zou je beter het CBR in Leusden kunnen proberen. Kun je ook daar niet meteen terecht? Dan zijn er nog vele andere CBR locaties om uit te kiezen. Meld je via je DigiD aan om aan het examen deel te nemen zodra je de lesstof van binnen en buiten kent. Daarna ga je voor de praktijktoets naar het CBR in Nijmegen. Je moet je theorie examen dan wel al behaald hebben.

CBR Nijmegen praktijkexamen

Ga je in het CBR te Nijmegen je praktijkexamen afleggen? Dan ben je nog maar een paar stappen verwijderd van je rijbewijs! Je moet je rijschool machtigen om het examen voor je aan te vragen. Dit kan dan ook pas wanneer je instructeur en jijzelf het gevoel hebben dat je er klaar voor bent. Bij het examencentrum dien je op de dag zelf wel:

  • Een geldige uitnodiging voor het examen bij je te hebben
  • Een geldig identiteitsbewijs te kunnen overhandigen
  • Voor je theorie examen geslaagd te zijn
  • Het formulier Zelfreflectie volledig te hebben ingevuld

Na afhandeling van enkele formaliteiten begin je vervolgens in het CBR te Nijmegen aan je praktijkexamen. Zodra dit is afgerond hoor je direct of je geslaagd bent!