CBR Examencentrum Emmen
Nijbracht 112
7821CE Emmen

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Emmen kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Hoogeveen

Grote Beer 16
7904LW Hoogeveen

Tel. 088 227 7700

27.8 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Groningen

Protonstraat 3
9743AL Groningen

Tel. 088 227 7700

55.5 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Enschede

Burgemeester Stroinkstraat 300
7547RJ Enschede

Tel. 088 227 7700

59.9 km praktijk & theorie examen

CBR Emmen

Heb je je theorie geleerd en behaald en ben je klaar voor de echte test? Ga dan naar het CBR in Emmen voor je praktijkexamen! Je moet dan wel eerst je rij instructeur en jezelf ervan overtuigen dat je toe bent aan deze grote stap. Vervolgens machtig je je rijschool via de website van het CBR om jou voor het examen aan te melden. Misschien duurt het dan wel nog een paar weken voordat je aan de beurt bent, dat is heel normaal. Dat geeft je de tijd om je extra voor te bereiden, bijvoorbeeld met de tussentijdse toets. Zo weet je iets beter wat je tijdens het examen vanuit het CBR te Emmen mag verwachten!

CBR auto theorie Emmen

Je moet wel geslaagd zijn voor je CBR examen auto theorie voordat je naar Emmen gaat voor de praktijktoets. Hiervoor zul je naar het CBR in Hoogeveen moeten. Is de wachtlijst hier te lang? Dan zou je natuurlijk ook bij het CBR te Groningen aan de bel kunnen trekken of een van de andere CBR locaties proberen. Aanmelden doe je online met je DigiD. Wees echter verstandig en doorloop eerst de oefen theorie examens van Examencentrum voor de personenauto of bromfiets. Deze vind je op onze website. De eerste test krijg je gratis van ons. Hiermee test je je kennis en krijg je inzicht in het niveau van het de echte CBR auto theorie toets. Geslaagd? Dan is Emmen je eerstvolgende halte voor de praktijktoets!

CBR examencentrum Emmen

Zodra je aankomt op het CBR examencentrum in Emmen, maak je kennis met je examinator. Voordat jullie instappen, zijn er echter nog wat formaliteiten af te handelen. Zo wordt gecontroleerd:

  • Of je een geldige uitnodiging voor het examen bij je hebt
  • Of je een geldig identiteitsbewijs kunt overhandigen
  • Of je voor je theorie examen geslaagd bent
  • Of je het formulier ‘Zelfreflectie’ hebt ingevuld

Daarna volgen een ogentest en een aantal vragen over de personenauto in het algemeen. Pas dan mag je je rijvaardigheid bewijzen door een route te rijden. Wanneer je weer terug bent in het CBR examencentrum te Emmen hoor je of je geslaagd bent. Heb je goed nieuws gekregen? Dan kun je gelijk door naar het gemeentehuis om je rijbewijs aan te vragen!

CBR praktijkexamen Emmen aanvragen

Na de theorie achter de rug te hebben, is het CBR praktijkexamen in Emmen aanvragen voor de auto of motorfiets je eerstvolgende stap. Dit doe je door je rijschool te machtigen voor een reservering bij het CBR. Om dit proces te doorlopen, log je bij Mijn CBR in met je DigiD. Heb je dat niet of kun je dit niet aanvragen? Dan kun je met behulp van het formulier ‘Machtigen rijschool’ je CBR praktijkexamen in Emmen aanvragen.