CBR Examencentrum Apeldoorn
Antillen 11
7333PE Apeldoorn

Tel. 088 227 7700

In het CBR Examencentrum Apeldoorn kun je geen theorie-examen doen!

De dichtstbijzijnde locaties voor een theorie-examen zijn:

CBR Examencentrum Deventer

Duisburgstraat 10
7418BK Deventer

Tel. 088 227 7700

16.2 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Arnhem

Hazenkamp 10
6836BA Arnhem

Tel. 088 227 7700

27.4 km praktijk & theorie examen

CBR Examencentrum Zwolle

Branderweg 15
8042PD Zwolle

Tel. 088 227 7700

37.1 km praktijk & theorie examen

CBR Apeldoorn

Als je klaar bent voor je praktijkexamen, dan meld je via je rijschool aan bij het CBR in Apeldoorn. Het CBR heeft meerdere vestigingen in elke provincie, dus voor elke regio is er wel één te vinden. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor het praktijkexamen. Zo moet je minimaal 17 jaar oud zijn en het theorie examen op zak hebben. Moet je het theorie examen nog halen? Neem dan eens een kijkje bij onze oefenexamens. Deze examens bevatten gelijkwaardige vragen die je krijgt tijdens het officiële theorie examen. Bij het CBR in Apeldoorn kun je helaas geen theorie examen afleggen. Bij Examencentrum vind je de dichtstbijzijnde CBR locaties waar dit wel kan.

CBR Apeldoorn reserveren

Veel examenkandidaten vragen zich af hoe zij een praktijkexamen kunnen aanvragen. Gelukkig hoef je dit niet zelf te doen. Als je bij het CBR in Apeldoorn een examen wilt reserveren, dan hoef je alleen je rijschool te machtigen. Je rijschool zal je uitleggen hoe je dit kunt doen. Daarna zullen zij de rest voor je regelen. Nadat je rijschool een praktijkexamen heeft aangevraagd, hoef jij er alleen voor te zorgen dat je mentaal goed voorbereid bent en je de juiste papieren meeneemt. Let er wel op dat het CBR in Apeldoorn een lange wachttijd heeft dus het reserveren moet snel gebeuren. Wacht dus niet te lang met het machtigen van je rijschool!

CBR Apeldoorn zo werkt het

Een praktijkexamen kan erg spannend zijn. Gelukkig zijn er allerlei manieren om je goed voor te bereiden. CBR Apeldoorn legt het je graag uit. Zo werkt het namelijk:

Allereerst zorg je ervoor dat je het examen op tijd reserveert. Dit doet de rijschool voor je. Je moet je rijschool daarvoor wel eerst machtigen door in te loggen bij Mijn CBR met je digiD. Van je rijschool krijg je een bevestiging van de dag en tijdstip waarop je het examen zult afleggen. Daarna zorg je ervoor dat je de juiste papieren meeneemt. Deze zijn een identiteitsbewijs, de uitnodiging naar het examen en het formulier Zelfreflectie.

Bij de introductie leer je je examinator kennen en hou je je verplichte papieren bij de hand. Je rijinstructeur zal hierbij aanwezig zijn.

Na een kort gesprek ga je de parkeerplaats op, waar de examinator je vraagt om een kenteken op afstand te lezen. Daarna zal hij/zij je een aantal vragen stellen over de auto.

De examenrit zelf zal ongeveer 35 minuten bedragen. Hierbij ga je de weg op met je examinator. Hij/zij zal je vertellen waar je heen moet rijden. Hierbij laat je alles zien wat je geleerd hebt. Dit gebeurt in de vorm van opdrachten, zoals oversteken, parkeren, inhalen etc.

Aan het einde van het examen krijg je meteen de uitslag. Als je geslaagd bent, dan kun je na de examendag bij de gemeente je rijbewijs aanvragen. Ben je gezakt? Dan hoor je van de examinator wat beter kan en waar je in de toekomst aan moet werken. Je vraagt daarna weer een nieuw examen aan.

Maar voor het zover is moet je uiteraard eerst je theorie examen halen!

CBR Apeldoorn examencentrum

Let erop dat het theorie-examen niet wordt gehouden bij het CBR in Apeldoorn! Hier worden alleen praktijkexamens afgenomen. Dit kan bijvoorbeeld wel bij het CBR in Deventer of in Arnhem. Oefenen voor het theorie-examen doe je uiteraard bij examencentrum. Kijk snel welke oefenexamens er voor personenauto, bromfiets of motorfiets.