CBR theorie examen reserveren

Na het leren van de verkeerstheorie mag je je theorie examen gaan afleggen. Dat doe je bij het CBR. Om een theorie examen af te kunnen leggen, moet je eerst een plaats reserveren. Dat doe je via mijn.cbr.nl. Om te kunnen reserveren via mijn.cbr.nl, heb je een DigiD nodig, of de DigiD app. Deze heb je later ook nodig om de gezondheidsverklaring en een machtiging aan te vragen voor je praktijkexamen.

digid logo

DigiD

De DigiD is een – zoals de naam ook al zegt – een soort digitaal identiteitsbewijs. Hierdoor weet de instantie waar je wilt inloggen wie je bent, zonder dat je daadwerkelijk een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs hoeft te laten zien. Vraag DigiD gratis aan of download de DigiD app via www.digid.nl.

mijn.cbr.nl op een mobiel

mijn.cbr.nl

Over het algemeen is het niet nodig om bij mijn.cbr.nl in te loggen inclusief controle via sms of app, tenzij je je gezondheidsverklaring gaat aanvragen.

Omdat je je theorie examen gaat reserveren, kun je inloggen zonder extra controle per sms. Vervolgens kun je kiezen tussen inloggen met de DigiD app of met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Inloggen met de DigiD app is eenvoudig, hier heb je alleen de pincode voor nodig die je eerder hebt gekozen. Log je altijd in met je gebruikersnaam en wachtwoord? Zorg er dan voor dat je deze gegevens goed bewaart en beschermt, zodat mensen er geen misbruik van kunnen maken.

mijn.cbr.nl navigatie menu

Theorie examen reserveren

Kies voor theorie-examen reserveren of wijzigen. Kies daarna voor theorie-examen reserveren. Geef aan voor welk soort voertuig je theorie-examen wilt doen, bijvoorbeeld auto, motor of bromfiets. Wil je theorie examen doen in een andere taal, met extra tijd, met een tolk of individuele begeleiding? Ook dat kun je hier aangeven.

Datum en examenlocatie

Je kunt nu gaan zoeken op een bepaalde datum op een bepaalde locatie. Je kunt eventueel meerdere opties aanklikken. Wanneer er plaatsen beschikbaar zijn kun je een bepaald tijdstip aanklikken. Let op: Je moet een kwartier van tevoren op de locatie aanwezig zijn, houd hier rekening mee!

betalen met ideal logo

Betalen

Let op! Je hebt pas je theorie examen gereserveerd als je ook betaald hebt. Je kunt alleen betalen met iDeal. De tarieven worden duidelijk aangegeven.

mail ontvangen notificatie

Uitnodigingsbrief

Je ontvangt per e-mail een uitnodigingsbrief. Deze uitnodigingsbrief is belangrijk, want daarin staat de locatie, de datum, het tijdstip en je reserveringsnummer vermeld. Neem de brief (of het nummer) mee naar je theorie examen. Neem ook altijd een geldig identiteitsbewijs mee! Let op: Je moet een kwartier van tevoren op de locatie aanwezig zijn, houd hier rekening mee!

Oefen voor het CBR theorie-examen

Start meteen met een examen