Theorie examen afleggen

Bij Examencentrum vertellen we je graag meer over het afleggen van je theorie examen. We gaan wat specifieker in op hoe het werkt in het examencentrum van het CBR. Wil je meer weten over het aantal vragen, wat je mee moet nemen en hoe lang het examen duurt? Kijk dan eens op onze pagina over hoe het CBR theorie examen werkt.

In het examencentrum

Heb je je theorie examen voor de personenauto, motorfiets of bromfiets gereserveerd bij één van de CBR locaties? Zorg er dan voor dat je op de dag van het examen op tijd bent; kom minstens een kwartier van tevoren.

aanmeldzuil voor het theorie-examen

Aanmelden

Voor het aanmelden heb je je reserveringsnummer nodig. Dit heb je gekregen in een brief of e-mail van het CBR. Toets het nummer in op de aanmeldzuil en controleer je gegevens.

kluisjes op de CBR locatie

Kluisje

Er zijn kluisjes in het examencentrum waar je al je spullen in moet stoppen zoals jassen, tassen, horloges, elektronische apparatuur (ook mobieltjes), metalen voorwerpen (sleutels, broekriem). Houd wél je identiteitsbewijs en je reserveringsnummer bij de hand!

beeldscherm met status per reserveringsnummer

Wachten

Ga in de wachtruimte zitten en wacht tot je aan de beurt bent. Hier hangen beeldschermen waarop je jouw reserveringsnummer kunt zien en je status:

  • Aangemeld: betekent dat je wordt opgeroepen zodra er plaats is.
  • Spullen in locker: hoef je alleen te doen als je dit nog niet had gedaan.
  • Ga naar start examen: je bent aan de beurt. Meld je bij de balie ‘Start examen’.

balie inchecken theorie-examen

Balie

Je hebt je gemeld bij de balie ‘Start examen’ en bent ingecheckt. Een medewerker controleert je identiteitsbewijs en geeft je je tafelnummer. Doe je een examen met extra tijd en audio, omdat je bijvoorbeeld dyslexie of autisme hebt? Dan kun je hier ook oordopjes krijgen.

CBR theorie-examen afneem ruimte

Het examen

Je hebt je tafelnummer, dus weet je waar je mag gaan zitten. Leg je identiteitsbewijs op tafel en voer je reserveringsnummer in. Check of je e-mailadres klopt en kies dan ‘Start’. Volg de instructies op het scherm. In de examenruimte loopt iemand rond die je altijd om hulp kunt vragen. Het examen zelf werkt precies zo als op Examencentrum.

Einde examen

Als je klaar bent met het examen, krijg je meteen de uitslag:

De uitslag wordt je ook per e-mail toegezonden. Deze ontvang je meestal na een paar uur. Je verlaat de examenzaal en je haalt je spullen uit het kluisje.

Oefen voor het CBR theorie-examen

Start meteen met een examen