CBR Examencentrum Breda
Heerbaan 4
4817NL Breda

Tel. 088 227 7700

CBR Breda

Wanneer je het theorie examen wilt halen voor je rijbewijs, kun je dit doen bij het CBR in Breda. Deze locatie is eenvoudig met het openbaar vervoer en de auto te bereiken. Om een plek te reserveren voor een theorie examen ga je naar de website van het CBR. Hier kies je het examen dat je wil afnemen met de gewenste datum en tijd. Wanneer je alles hebt geregeld, kun je starten met het leren van de theorie, de beste manier om jezelf te testen is door oefentoetsen te maken. Deze zijn bijna identiek aan het echte theorie examen, waardoor je precies weet wat je kunt verwachten. Hierdoor kun je goed focussen op de onderdelen die nog iets meer aandacht nodig hebben. Na het afnemen van de oefenexamens ben je helemaal klaar voor het theorie examen bij het CBR in Breda.

Dagcursus theorie Breda

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto's, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie-examen. En als je ook nog de theorie-examens op Examencentrum.nl oefent kan het bijna niet meer misgaan!

Dagcursus theorie Breda

Een snelle en effectieve manier voor het voorbereiden van je theorie examen is het afnemen van een dagcursus. Tijdens zo’n cursus krijg je van ervaren docenten les over de theorie met foto’s, illustraties en schema’s. De cursus is erop gericht om je optimaal voor te bereiden op het CBR theorie examen. In combinatie met de oefenexamens voor auto, motor en bromfiets kan het bijna niet meer misgaan!

Bij het CBR Breda je theorie examen aanvragen

Ken je de verkeersregels en verkeersborden al aardig goed? Dan wordt het tijd dat je bij het CBR Breda het theorie examen gaat aanvragen. Dit kun je eenvoudig zelf online regelen op de website van het CBR of via je rijschool. Log in met je DigiD en doorloop de stappen voor het maken van een afspraak. Als je extra tijd of het examen in een andere taal wilt afleggen, kun je dat hier aangeven. Vervolgens reken je af en kun je alle puntjes op de i zetten voor je voorbereiding voor het theorie examen bij CBR Breda.

CBR Breda: hoe werkt het?

Wanneer je weet hoe het te werk gaat bij het CBR Breda is het theorie examen een stuk minder spannend, daarom leggen we het graag voor je uit. Bij binnenkomst in het examencentrum meld je je aan bij de aanmeldzuil met je ID-kaart en reserveringsnummer. Dan leg je je waardevolle spullen in een kluisje en neem je plaats in de wachtruimte.

Vervolgens word je opgeroepen en ga je de zaal in. Je krijgt een plek met een touchscreen waar je het theorie examen op gaat maken. Er komen verschillende soorten vragen voorbij en je hebt zo’n 30 minuten de tijd. Nadat je klaar bent met het examen krijg je direct te zien of je geslaagd bent. Wil je meer weten over hoe het werkt bij het CBR in Breda? Bekijk dan het filmpje.

Hoe lang duurt het om theorie te leren?

Uiteraard verschilt dit per persoon, maar er wordt aangeraden om zeker 1 tot 3 maanden van tevoren te starten met leren voor je theorie examen. Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van alle regels, tekens en borden om te kunnen slagen voor het examen. Daarnaast is het hebben van inzicht belangrijk, dus het is functioneel om ook al praktijklessen te volgen voordat je je theorie examen gaat doen.

Hoe vaak mag je zakken voor je theorie?

Er is geen wettelijk limiet voor het zakken op je theorie examen. Wel is het zo dat je een speciaal examen moet doen wanneer je 4 keer zakt binnen 5 jaar tijd. Bij dit examen heb je meer tijd en besteed de examinator meer aandacht aan jou. Hierbij zijn nog steeds dezelfde vaardigheden en kennis vereist als bij het standaard examen.

CBR Breda examencentrum

Wanneer je het theorie examen wilt afleggen in het CBR Breda examencentrum, kun je dit doen op verschillende manieren. Tijdens het reserveren van je examen heb je namelijk keuze uit verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om meer tijd te krijgen voor de vragen, dit is vooral handig wanneer je dyslexie hebt of minder snel leest. Het is ook mogelijk om het examen individueel te maken als je van jezelf weet dat je snel afgeleid bent. Als je eerste taal niet Nederlands is, kun je het examen in het Engels of een andere taal maken. Zorg ervoor dat je de beste optie voor jou kiest om je slagingskans te verhogen bij het CBR in Breda!