Rijschool machtigen (alleen voor de auto)

Wat betekent het, je rijschool machtigen? Hiermee geef je officieel toestemming dat de rijschool het praktijkexamen voor jou mag reserveren bij het CBR. Je machtigt je rijschool via het CBR. Zorg ervoor dat je het juiste CBR-rijschoolnummer hebt. Dat vind je bij de gegevens van je rijschool. Voor het inloggen bij het CBR heb je een eigen DigiD nodig. Zodra je je rijschool heb gemachtigd, krijg je een bevestiging van het CBR.

Machtiging intrekken

Wil je van rijschool wisselen, bijvoorbeeld omdat je verhuist of ontevreden bent? Als je je huidige rijschool al hebt gemachtigd om een praktijkexamen te reserveren, moet je deze machtiging intrekken bij het CBR. Bij Examencentrum helpen we je graag met tips om een goede rijschool te kiezen.

Rijschoolnummer

Vraag het rijschoolnummer aan je rijschool of zoek het rijschoolnummer op via www.rijschoolgegevens.nl. Het rijschoolnummer bestaat uit 4 cijfers, gevolgd door een letter en door een cijfer.

0 0 0 0 A 0
mijn.cbr.nl op een mobiel

mijn.cbr.nl

Om te kunnen inloggen moet je een DigiD hebben. Heb je deze nog niet, dan moet je die eerst aanvragen. Ga naar mijn.cbr.nl.en klik op het DigiD logo om in te loggen.

Kies voor het inloggen met alleen gebruikersnaam en wachtwoord.

mijn.cbr.nl navigatie menu

Rijschool machtigen

Kies voor het machtigen van je rijschool. Doorloop alle stappen en controleer goed of de naam van de rijschool op het scherm overeenkomt met de naam van de rijschool waar je ook daadwerkelijk lest.

mail ontvangen notificatie

Bevestiging

Je ontvangt per e-mail een bevestiging van de machtiging. Meld je rijschool als je deze hebt gemachtigd. Je rijschool kan dan voor jou het praktijkexamen aanvragen.

Oefen voor het CBR theorie-examen

Start meteen met een examen