CBR Examencentrum Enschede
Burgemeester Stroinkstraat 300
7547RJ Enschede

Tel. 088 227 7700

CBR Enschede

Ben je druk bezig met rijlessen en ga je bijna afrijden? Dan zul je eerst je theorie examen moeten halen. Deze kun je bij het CBR in Enschede aanvragen. Op de website van het CBR vind je de beschkbare dagen dat je het examen kunt afleggen. Bij het reserveren heb je verschillende opties, zo kun je het reguliere examen doen, maar het is ook mogelijk om meer tijd voor je theorie examen te krijgen. Als Nederlands niet je moedertaal is, kun je het ook afleggen in het Engels of in een andere taal met behulp van een tolk. Voor een zo hoog mogelijke slagingskans bekijk je de opties tijdens het reserveren van je plek bij het CBR in Enschede.

Dagcursus theorie Enschede

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto's, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie-examen. En als je ook nog de theorie-examens op Examencentrum.nl oefent kan het bijna niet meer misgaan!

Dagcursus theorie Enschede

Als je snel wilt slagen voor je theorie is een dagcursus een slimme keuze. Bij zo’n cursus krijg je les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto’s, illustraties en schema’s de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie examen. Als je ook nog de theorie examens bij Examencentrum doet is je voorbereiding compleet!

Hoe maak je afspraak bij CBR?

Dit doe je door in te loggen via de website van het CBR via Mijn CBR. Vervolgens kun je een nieuwe afspraak maken of een bestaande afspraak wijzigen. Kies het juiste examen aan en de gewenste plaats, datum en tijd. Daarna ga je verder en kun je je gegevens controleren en de afspraak bevestigen.

De beste voorbereiding op het CBR theorie examen

Bij het CBR theorie examen is een goede voorbereiding het halve werk. De vragen die op het examen voorkomen moet je binnen de tijd beantwoorden. Als je het niet lukt om de vraag op tijd te beantwoorden, wordt deze helaas fout gerekend. Dat is natuurlijk zonde, daarom is het verstandig om oefenexamens te maken via Examencentrum. De oefenexamens voor de auto, motor of bromfiets lijken sprekend op die van het CBR. Wanneer je hebt geoefend met deze examens, zul je bij het CBR in Enschede het theorie examen met een stuk meer vertrouwen afnemen. Een laatste tip, vergeet niet je ID-kaart mee te nemen!

Bij het CBR Enschede reserveren

Wanneer je het theorie examen bij het CBR in Enschede wilt reserveren, kun je dit op twee manieren doen. Je kunt zelf via de website van het CBR een plekje reserveren of je kunt je rijschool vragen om dit voor je te doen. Bij het aanvragen van een plekje voor je theorie examen kun je kiezen om het examen op verschillende manieren af te leggen.

De reguliere manier is om met een groep het examen af te leggen in een zaal. Hierbij zijn er afscheidingen geplaatst zodat je minder snel wordt afgeleid. Andere manieren om het examen te maken zijn door het individueel af te leggen, het met extra tijd te maken of in het Engels. Bedenk dus wanneer je bij het CBR in Enschede gaat reserveren, welke optie voor jou het beste werkt. Zo vergroot je jouw kans van slagen!

Waar kan ik mijn CBR afspraak zien?

Eerst log je in met je DigiD via de website van het CBR. Hier kun je je gegevens vinden bij Mijn CBR en ga je naar de kop ‘Lopende zaken’. Bij ‘Mijn reserveringen’ kun je zien welke afspraken je hebt lopen bij het CBR. Dan klik je op je theorie examen en hier kun je alle belangrijke informatie vinden rondom je afspraak.

Wat je kunt verwachten bij het CBR Enschede examencentrum

Wanneer je het theorie examen gaat maken bij het CBR Enschede examencentrum is het handig om te weten wat je te wachten staat. Tegenwoordig is het theorie examen van de auto opgedeeld in twee delen die je allebei op een touchscreen maakt. Het eerste deel gaat over gevaarherkenning waarbij je bij elke vraag drie mogelijkheden hebt; remmen, gas los en niks doen.

Daarna volgt het theoriedeel waarbij er verschillende soorten vragen worden gesteld over je kennis en inzicht. Dit kunnen bijvoorbeeld ja/nee-, sleep- of invulvragen zijn. Vul altijd iets in, een niet ingevulde vraag wordt namelijk altijd fout gerekend. Wil je oefenen met de verschillende soorten vragen en de tijdsdruk, kijk dan eens op onze pagina met oefentoetsen. Daar kunnen we je helemaal voorbereiden op het theorie examen bij het CBR Enschede examencentrum.