CBR Examencentrum Enschede
Burgemeester Stroinkstraat 300
7547RJ Enschede

Tel. 088 227 7700

CBR Enschede

Ben je druk bezig met rijlessen en wil je bijna afrijden? Dan zul je eerst je theorie examen moeten afleggen. Dit kun je bij het CBR in Enschede aanvragen. Op de website van het CBR vind je de mogelijke dagen dat je het examen af kunt leggen. Bij het reserveren heb je verschillende opties, je kunt het reguliere examen afleggen, maar er is ook een mogelijkheid om meer tijd voor het theorie examen te krijgen. Als Nederlands niet je moedertaal is, kun je het ook afleggen in het Engels of in een andere taal met behulp van een tolk. Bekijk tijdens het reserveren van je plek bij het CBR Enschede naar alle mogelijke opties.

Dagcursus theorie Enschede

Wil je snel slagen voor je theorie? Kies dan voor een dagcursus. Je krijgt les van zeer ervaren docenten die met behulp van foto's, illustraties en schema's de theorie met je doornemen. De theoriecursus is er helemaal op gericht om je optimaal voor te bereiden op je CBR theorie-examen. En als je ook nog de theorie-examens op Examencentrum.nl oefent kan het bijna niet meer misgaan!

CBR Enschede theorie examen

Ga je binnenkort naar het CBR Enschede toe om je theorie examen af te leggen? Zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid! De vragen die voorbij komen moet je binnen de tijd beantwoorden. Doe je dit niet, dan wordt deze vraag fout gerekend. Dat is natuurlijk zonde! Een goede manier om hiermee te leren werken, is door de oefententamens van Examencentrum te maken. Hierbij maak je een theorie examen voor de auto, motor of bromfiets dat sprekend lijkt op wat jij binnenkort gaat maken. Wanneer je hebt geoefend met deze tentamens, zul je bij het CBR in Enschede het theorie examen er ook beter vanaf brengen. Een laatste tip, vergeet niet je ID-kaart mee te nemen!

CBR Enschede reserveren

Wanneer je het theorie examen bij het CBR Enschede wilt reserveren, kun je dit op twee manieren doen. Je kunt zelf een plekje via de website van het CBR reserveren of je kunt je rijschool vragen om dit voor je te doen. Bij het aanvragen van een plekje voor het theorie examen kun je kiezen om het examen op verschillende manieren af te leggen.

De reguliere manier is om met een groep het examen af te leggen in een zaal. Hierbij zijn er afscheidingen geplaatst zodat je minder snel wordt afgeleid. Een andere manier om het examen te maken is door het individueel af te leggen, in het Engels te maken of om extra tijd aan te vragen. Bedenk dus, wanneer je bij CBR Enschede gaat reserveren, welke optie voor jou het beste werkt. Zo vergroot je jouw kans van slagen!

Let op! Reserveer je theorie examen alleen via de website van het CBR of via je rijschool. Reserveer niet een plek via een andere website.

CBR Enschede examencentrum

Wanneer je het theorie examen gaat maken bij het CBR Enschede examencentrum, is het handig om te weten wat je te wachten staat. Tegenwoordig is het theorie examen auto opgedeeld in twee delen die je allebei op een touchscreen maakt. Het eerste deel gaat over gevaarherkenning waarbij je bij iedere vraag drie mogelijkheden hebt, remmen, gas loslaten of niets doen.

Daarna volgt het theoriedeel waarbij er verschillende soorten vragen worden gesteld. Dit kunnen bijvoorbeeld ja/nee-, sleep- of invulvragen zijn. Vul altijd iets in, een niet ingevulde vraag wordt namelijk altijd fout gerekend. Wil je oefenen met de verschillende soorten vragen en de tijdsdruk, kijk dan eens op onze pagina met oefentoetsen. Daar kunnen we je helemaal voorbereiden op het theorie examen bij het CBR Enschede examencentrum.