Examencentrum biedt alle informatie over het behalen van het rijbewijs voor de bromfiets, motor of auto Hulp bij het gebruik van examencentrumVeel gestelde vragen en antwoordenGebruiksvoorwaarden van examencentrumGegevensverwerking op examencentrumDoorlinken naar examencentrumContact opnemen
Alles over het halen van het rijbewijs voor de bromfiets, motor of autoAlles over het afleggen van het CBR theorie examen voor de bromfiets, motor of autoAlles over het afleggen van het CBR praktijk examen voor de bromfiets, motor of autoOpfriscursus voor rijbewijsbezitters bromfiets, motor of auto
 
Stel zelf een theorie examen samen
Ben je gezakt voor je theorie examenen wil je nog een keer de vragen oefenen waar je minder goed in bent? Vul dan hier het aantal fouten bij de categorie in zoals op het uitslagformulier van het CBR staat dat je na afloop van je theorie examen hebt gekregen. Er wordt dan voor jou een speciaal examen samengesteld met oefenvragen uit de categorieën waarin je fouten hebt gemaakt.
Rijbewijs  
Bromfiets (categorie Am) Motor (categorie A) Auto (categorie B)
 
Categorieën  
A. Algemene bepalingen verkeerswetgeving O. Voor laten gaan van invaliden en voetgangers
B. Bepalingen rijbevoegdheid en rijbewijzen P. Politie, ambulance, brandweer, militaire colonnes en trams
C. Inrichting, belading en slepen van voertuigen Q. Bijzondere manoeuvres
D. Techniek, onderhoud en controle van voertuigen R. Plaats op de weg en voorsorteren
E. Gebruik gordels en de zitplaats voor passagiers S. Inhalen
F. Milieubewust en energiezuinig rijden T. Snelheid
G. De toestand van de bestuurder U. Stilstaan en parkeren
H. De eigenschappen en toestand van het voertuig V. Tekens, signalen en gevarendriehoek
J. De aanwezigheid en gedrag van ander verkeer W. Gebruik van lichten
K. De weg-, zicht- en weersomstandigheden X. Verkeersborden
L. Handelen bij ongevallen en pech onderweg Y. Verkeerslichten en aanwijzingen
M. Voor laten gaan op kruispunten Z. Verkeerstekens op het wegdek
N. Voor laten gaan bij het afslaan
 

Indien je gezakt bent voor het theorie examen krijg je het uitslagformulier mee. Met behulp van dit uitslagformulier kun je op deze pagina een theorie examen samenstellen waarin de onderdelen voorkomen waarop je gezakt bent.

Minimale systeem vereisten
Om gebruik te kunnen maken van deze website dien je te beschikken over een vaste internetverbinding (zoals ADSL of kabel), een up-to-date browser (het liefst Mozilla Firefox) met de Abobe Flash plugin. Je beeldscherm dient ingesteld te zijn op minimaal 1024x768 pixels. Daarnaast dien je te beschikken over een PC met een geluidskaart en boxen.

In het hulp gedeelte vind je meer informatie over de vereisten, instellingen en installaties.

Gratis en betaalde theorie examens
Probeer altijd eerst het gratis theorie examen uit. Daarmee kan je controleren of alles werkt en kun je besluiten of je een volledig theorie examen wilt gaan doen. Het gratis theorie examen is helemaal identiek aan het normale examen, maar bestaat uit tien vragen.

Laatste update: 25-05-2019. De inhoud van deze website wordt met de uiterste zorg samengesteld. Lens Media BV garandeert echter geen foutloze website of ononderbroken werking. Indien je onvolkomenheden in deze website vindt of indien de werking van deze website storingen vertoont, stelt LENS Media BV het op prijs als je dit wilt melden aan de webmaster.
 
De op deze wijze samengestelde theorie examens bevatten geen vragen uit elke categorie zoals de echte theorie examens! Uit de uitslag van deze theorie examens kan niet worden afgeleid of je voor een echt theorie examen geslaagd zou kunnen zijn. Deze examens zijn bedoeld om delen van de verkeerstheorie te oefenen die je nog niet beheerst.