Examencentrum biedt alle informatie over het behalen van het rijbewijs voor de bromfiets, motor of auto Hulp bij het gebruik van examencentrumVeel gestelde vragen en antwoordenGebruiksvoorwaarden van examencentrumGegevensverwerking op examencentrumDoorlinken naar examencentrumContact opnemen
Alles over het halen van het rijbewijs voor de bromfiets, motor of autoAlles over het afleggen van het CBR theorie examen voor de bromfiets, motor of autoAlles over het afleggen van het CBR praktijk examen voor de bromfiets, motor of autoOpfriscursus voor rijbewijsbezitters bromfiets, motor of auto
 
Hulp voor de werking van deze website
Deze website is getest op de meest voorkomende up-to-date computersystemen. Het kan echter voorkomen dat de werking op jouw computer niet goed verloopt. Op deze pagina staan de meest voorkomende problemen.
Ik krijg een melding dat de juiste Flash plugin niet is geinstalleerd
Je hebt dan niet de Flash plugin geïnstalleerd of je hebt een verouderde versie. Je kunt dat eenvoudig controleren bij de makers van Flash. Ga naar de website van Adobe en installeer de nieuwste Flash plugin (gratis). Probeer daarna opnieuw het gratis proefexamen op deze website.
Na het inlogscherm krijg ik geen vragen te zien
Waarschijnlijk heb je dan de Flash plugin niet geïnstalleerd of heb je een verouderde versie. Je kunt dat eenvoudig controleren bij de makers van Flash. Ga naar de website van Adobe en installeer de nieuwste Flash plugin (gratis). Probeer daarna opnieuw het gratis proefexamen op deze website.
Het beeld is te groot waardoor ik steeds moet scrollen
De meeste beeldschermen zijn geschikt voor de grootte die voor deze website nodig is zonder te hoeven scrollen. Meestal is het probleem dat het beeld te klein staat ingesteld op je eigen computer. Dit is eenvoudig aan te passen. Ga naar Start -> Configuratiescherm en dubbelklik op Beeldscherm. Ga vervolgens naar het tabblad 'Instellingen'. Onderaan staan twee schuifbalken. Met de linker kun je de beeldschermresolutie aanpassen. Deze dient minimaal te staan op 1024x768 pixels. Klik op 'Toepassen'. Klik in het bevestigingsscherm op 'OK'. Je schermresolutie is nu aangepast en geschikt voor de website.
Ik heb een fout ontdekt in een vraag
Alhoewel we er alles aan doen om de site foutloos te maken kan het natuurlijk voorkomen dat we iets over het hoofd hebben gezien. In dat geval stellen we het op prijs als je dat wilt melden aan de webmaster. In elke vraag staat rechtsonderaan een uniek vraagnummer. Probeer dit nummer te onthouden.
Ik heb een code aangevraagd maar die werkt niet meer
Codes kunnen slechts één keer worden ingewisseld en dienen direct na aanvraag te worden gebruikt. Uit veiligheidsoverwegingen worden codes na enige tijd uit het systeem verwijderd.
Ik krijg geen uitleg bij de vragen
Nadat je het examen hebt afgelegd kom je op de resultatenpagina. Op deze pagina worden alle foto's getoond die in je theorie examen voorkwamen. Als je daarop klikt ga je naar de pagina met de uitleg. De uitleg wordt echter aan je voorgelezen. Zet je geluid dus aan!
Halverwege het examen is het afgebroken. Krijg ik nu mijn geld terug?
De meeste storingen doen zich voor aan de gebruikerszijde waarvoor wij geen verantwoordelijkheid kunnen nemen. Mocht je er van overtuigd zijn dat de storing bij ons lag, dan kun je contact met ons opnemen.
Betaalnummers zjn bij mij geblokkeerd. Is er een andere manier?
Op deze website kun je alleen toegang krijgen via een betaalnummer. Via de website www.examentheorie.nl kun je ook betalen met een creditcard of via iDeal.
Ik woon niet in Nederland of België en kan niet inbellen. Is er een andere manier?
Op deze website kun je alleen toegang krijgen via een betaalnummer vanuit Nederland of België. Via de website www.examentheorie.nl kun je ook betalen met een creditcard of via iDeal.
Ik snap een vraag niet. Waar kan ik terecht?
Voor vragen over de theorie of het behalen of behouden van je rijbewijs kan je terecht op het verkeersforum.
Geen van deze vragen gaat over mijn probleem. Waar kan ik terecht?
Heb je een andere vraag die hier niet beantwoord wordt? Neem dan contact op met de webmaster.