Examencentrum biedt alle informatie over het behalen van het rijbewijs voor de bromfiets, motor of auto Hulp bij het gebruik van examencentrumVeel gestelde vragen en antwoordenGebruiksvoorwaarden van examencentrumGegevensverwerking op examencentrumDoorlinken naar examencentrumContact opnemen
Alles over het halen van het rijbewijs voor de bromfiets, motor of autoAlles over het afleggen van het CBR theorie examen voor de bromfiets, motor of autoAlles over het afleggen van het CBR praktijk examen voor de bromfiets, motor of autoOpfriscursus voor rijbewijsbezitters bromfiets, motor of auto
 
Meest gestelde vragen (FAQ)
Zijn de oefen examens exact hetzelfde als die van het CBR?
Nee. Het CBR heeft voor de officiële theorie examens aparte vragen die niet openbaar zijn. Je oefent hier met simulaties van het theorie examen.
Is de werking van de theorie examens gelijk aan de werkwijze van het CBR?
Ja. Net zoals bij het CBR krijg je 50 vragen waarvan je er maximaal 6 fout mag hebben. De examens bestaan uit ja/nee, meerkeuze en open vragen die je beantwoordt met een antwoordterminal. Op de website gebruik je daarvoor een virtuele antwoordterminal die soortgelijk werkt als de echte terminal bij het CBR.
Is deze website van het CBR?
Nee. Deze website wordt geëxploiteerd door LENS Media BV. LENS Media BV is de grootste internetuitgever in Nederland op het gebied van verkeersleermiddelen. Dezelfde leermiddelen worden door veel rijscholen gebruikt. De website van het CBR vind je op www.cbr.nl.
Kan ik op deze website het theoriecertificaat behalen?
Nee. Op deze website kun je alleen informatie krijgen en theorie examens oefenen. Het theoriecertificaat kun je behalen als je het officiële theorie examen van het CBR met goed gevolg aflegt op één van de locaties van het CBR.
Geen van deze vragen beantwoordt mijn probleem. Waar kan ik terecht?
Heb je een andere vraag die hier niet beantwoord wordt? Neem dan contact op met de webmaster.